Eerste elftal

FC Twente gaat spelersbudget in stappen verhogen

FC Twente gaat spelersbudget in stappen verhogen

FC Twente werkt dit jaar met een spelersbudget van 8 miljoen euro. Dit geld is bedoeld voor de salarissen van de spelers. Met 8 miljoen euro behoort FC Twente tot de subtop van Nederland, de plek waar het momenteel ook staat. De ploeg van Ron Jans bekleedt de vijfde plek achter Feyenoord, Ajax, AZ en PSV. Deze ploegen hebben allemaal meer te besteden dan FC Twente.

Maar er is goed nieuws voor Jan Streuer en zijn opvolger per 1 juli Arnold Bruggink. Paul van der Kraan heeft voor volgend seizoen het spelersbudget een stukje verhoogd. Voor het nieuwe seizoen is er 500.000 euro meer te besteden. En daar blijft het niet bij, want het streven is om het spelersbudget ieder seizoen met een half miljoen euro te verhogen.

Toch is het verhogen van het spelersbudget geen overbodige luxe. Komende zomer moeten er vervangers worden gehaald voor onder andere Ramiz Zerrouki en Mees Hilgers, twee spelers die beide geen topcontract hebben bij FC Twente.

Ook zal FC Twente een aantal contracten met een optie gaan verlengen. Dit houdt in dat deze spelers minimaal 25 procent meer salaris gaan krijgen. Dit is een verplichte voorwaarde bij het opnemen van een optie in een contract. Spelers met een optie zijn Mees Hilgers, Vaclav Cerny, Ricky van Wolfswinkel, Gijs Smal, Denilho Cleonise en Max Bruns.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties