Eerste elftal

FC Twente geconfronteerd met 'nieuwe' tegenstanders: 'Dat was vorig jaar nog niet zo'

FC Twente geconfronteerd met 'nieuwe' tegenstanders: 'Dat was vorig jaar nog niet zo'

FC Twente boekte deze week twee minimale overwinningen. Van zowel Vitesse als sc Heerenveen werd in eigen huis met 1-0 gewonnen. Beide ploegen speelden heel defensief voetbal, waardoor FC Twente moeite had om tot kansen te komen. Tegen sc Heerenveen was het spel al wel stukken beter dan tegen Vitesse, maar er zal nog wel een tandje bij moeten bij de Tukkers.

Hoe kijkt aanvoerder Robin Pröpper terug op de moeizame overwinningen? "Het is moeilijk als je tegen twee tegenstanders speelt die verdedigen en in een goede organisatie staan", vertelt de centrumverdediger in gesprek met ESPN. "Ze willen het zolang mogelijk dichthouden, de ruimtes zijn klein. Dan moet je geduldig zijn en goed aan de bal zijn."

"Dat is soms lastig. Ik denk dat we bij vlagen goed speelden, alleen je hoopt dan meer kansen te creëren om tot scoren te komen. Ik denk dat we twee wedstrijden goed hebben gespeeld na gelang de wedstrijd. Het is lastig, alleen als je twee keer wint, doe je het gewoon goed", aldus de dertigjarige Arnhemmer.

Het swingt dit seizoen wat minder bij FC Twente dan vorig seizoen. Is de belangrijkste reden dat de tegenstanders minder meedoen? "Tegenstanders hebben ons ook geanalyseerd, denk ik. Vorig jaar en begin dit jaar hebben we nog niet tegen tegenstanders gespeeld die écht gaan inzakken. Ze probeerden toch nog altijd wel hoog druk te zetten en dan krijg je iets meer ruimte. Daar hebben we ook de spelers voor, denk ik."

"Het is af en toe lastig om hierdoorheen te komen, alleen ik denk wel dat je een hele solide, goede partij speelt. Je geeft weinig weg. Als je elkaar iets eerder beloont, kan je misschien sneller naar die 1-0, 2-0 gaan. Maar dat is lastig", besluit Pröpper.

Opinie: Wat moet FC Twente wijzigen in de basiself om dit soort tegenstanders beter te kunnen bespelen? Of moet Oosting het zo laten staan?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties