Eerste elftal

FC Twente heeft statistisch de makkelijkste seizoenstart van alle eredivisieclubs

FC Twente heeft statistisch de makkelijkste seizoenstart van alle eredivisieclubs

Het conceptprogramma van de eredivisie 2023/24 is bekend gemaakt. FC Twente zal de eerste wedstrijd een uitwedstrijd spelen tegen promovendus Almere City. Vervolgens zal FC Twente spelen tegen PEC Zwolle, Vitesse, RKC, Ajax en Volendam. Hiermee zou het, gebaseerd op de stand van vorig jaar, de makkelijkste start aan de competitie hebben van alle clubs.

Gebaseerd op de data van Bart Frouws van Voetbal International zou FC Twente de makkelijkste start hebben. De gemiddelde positie van de eerste zes tegenstanders op de ranglijst van vorig seizoen zijn gebruikt.

Een echt waterdicht systeem is het echter niet. Aangezien de gepromoveerde clubs vorig seizoen niet actief waren in de eredivisie, hebben zij de plekken 16, 17 en 18 ingenomen. Heracles Almelo werd kampioen en neemt daardoor plek 16 in, gevolgd door PEC Zwolle op 17 en Almere City op 18.

De gemiddelde positie van de eerste zes tegenstanders van FC Twente bedraagt 11,8. Dat gemiddelde is tot stand gekomen door de eerste zes wedstrijden te spelen tegen Almere City (18), PEC Zwolle (17), Vitesse (10), RKC Waalwijk (9), Ajax (3) en Volendam (14). Na FC Twente volgt Excelsior kort op 11,7. Vitesse en RKC Waalwijk hebben overduidelijk het zwaarste begin aan het nieuwe eredivisie seizoen. Hun gemiddelde positie van de eerste zes tegenstanders ligt op 6,7 (Vitesse) en 6,8 (RKC).

Er is bewust gekozen voor de eerste zes speelrondes. Er worden namelijk na de zesde speelronde nog enkele wedstrijden van de derde speelronde ingehaald. Dit betreft de ploegen die volgend seizoen Europees voetbal gaan spelen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties