Eerste elftal

FC Twente hoopt nieuwe hoofdsponsor snel te presenteren: "Tornen niet met de prijs"

FC Twente hoopt nieuwe hoofdsponsor snel te presenteren: "Tornen niet met de prijs"

Het seizoen 2022-2023 zit erop voor FC Twente. De Tukkers plaatsten zich net als vorig seizoen weer voor Europees voetbal. In de reguliere competitie werd de ploeg van trainer Ron Jans vijfde, waarna de play-offs werd gewonnen. Al snel gaat de blik naar volgend seizoen. Binnenkort worden de nieuwe wedstrijdshirts gepresenteerd. Deze zullen nog niet voorzien zijn van nieuwe hoofdsponsor.

"Volgende week komen de nieuwe shirts", meldt clubwatcher Leon ten Voorde in de podcast De Ballen Verstand van TC Tubantia. "Die komen blanco binnen, maar er wordt hard aan gewerkt dat er straks bij de eerste oefenwedstrijd een naam op staat." Op 8 juli is Rood Zwart uit Delden de eerste tegenstander van het nieuwe seizoen.

"Het duurt lang, dat zal ik ook zeker niet bestrijden, maar wat ik wel te prijzen vind, is dat ze in principe niet willen zakken met de prijs. Dan hadden ze al veel eerder een shirtsponsor kunnen hebben, maar ze vinden het shirt gewoon een bepaald bedrag waard. Daar gaan ze niet aan tornen", aldus Ten Voorde. Algemeen directeur Paul van der Kraan liet eerder weten te mikken op een bedrag van zo'n drie miljoen euro.

Gaat FC Twente net als met het vertrekkende Pure Energie weer voor een hoofdsponsor uit de regio? "Als zij het bedraag betalen wat ze in hun hoofd hebben, is dat toch prima? Misschien kun je wat met een dubbele sponsor doen, op de achterkant en noem maar op. Uiteindelijk hebben ze een bepaald bedrag in hun hoofd voor het totale shirt wat ze willen hebben. Daar gaan ze niet aan tornen. Dat vind ik op zich wel te prijzen. Ze gaan ervan uit dat de hoofdsponsor er binnen een paar weken is, daar hebben ze goede hoop op", besluit Ten Voorde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties