Eerste elftal

FC Twente kan betaling miljoenenclaim belastingdienst jarenlang rekken

FC Twente kan betaling miljoenenclaim belastingdienst jarenlang rekken

Ondanks dat de club met de garantstelling van 8,4 miljoen euro financieel is gered, hangt er nog altijd een fikse naheffing van de belastingdienst boven het hoofd van de Tukkers. De FIOD startte het onderzoek afgelopen mei en bekijkt een dertigtal transfers die de club heeft gedaan tussen 2011 en 2015. Onderzocht wordt of daarbij betalingen aan spelers zijn gedaan waarover nog loonbelasting moet worden betaald.

[google]Het onderzoek is een direct gevolg van de transfer van Dusan Tadic naar Southampton waarbij schimmige afspraken werden gemaakt. Onno Jacobs trok aan de bel waarna er een onafhankelijk onderzoek op werd gestart. Vlak daarna kwam ook de FIOD in actie. Naast de transfer van Tadic zou er onder andere ook een luchtje zitten aan de transfer van Orlando Engelaar.

Wanneer de FIOD uitspraak zal doen is onduidelijk. Bekend is dat de opsporingsdienst van de Nederlandse Belastingdienst geen tussentijdse rapportages afgeeft en ook geen indicatie geeft over wanneer het onderzoek ongeveer zal worden afgerond. Ondertussen heeft de club al maatregelen getroffen om een eventuele naheffing op te kunnen vangen door enkele miljoenen te reserveren.

Toch kan het nog wel drie jaar duren voordat de eventuele claim van de belastingdienst definitief zal worden. Mocht er een naheffing komen en is de club het hier niet mee eens, dan zal FC Twente hoogstwaarschijnlijk in beroep gaan. Een dergelijk beroepstraject kan volgens Voetbal International duren tot 2020.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties