Eerste elftal

FC Twente kan meer geld overhouden aan transfers vanwege mogelijke wijziging herstructureringsplan

FC Twente kan meer geld overhouden aan transfers vanwege mogelijke wijziging herstructureringsplan

FC Twente moet momenteel bij elke uitgaande transfer die een bepaald bedrag overschrijdt een percentage afstaan aan de gemeente Enschede. Dit is deel van het herstructureringplan uit 2019. De club houdt hierdoor netto een stuk minder geld over aan een transfer. Dit gaat binnenkort hoogstwaarschijnlijk veranderen.

Het college van burgemeesters en wethouders van Enschede heeft ingestemd met het voorstel van FC Twente om nieuwe afspraken te maken. De Tukkers willen geen percentages van de transfersom meer afdragen. Aangezien het college ingestemd heeft met het voorstel gaat dit nu naar de gemeenteraad. Als deze later dit voorjaar ook akkoord gaat, hoeft FC Twente geen percentages van de transfersom af te dragen.

Deze regeling zal wegvallen, aangezien de club uit Enschede financieel stabieler is geworden in vergelijking met de status van de club vijf jaar geleden. Ook op sportief vlak heeft het in de afgelopen jaren enorme stappen gezet. De beleidsbepalers waren al een lange tijd in gesprek met de gemeente om tot een nieuwe regeling te komen.

FC Twente zal geen percentage van transfersommen meer hoeven af te staan aan de gemeente Enschede. In plaats daarvan zal het nu jaarlijks een vast bedrag betalen. Het college heeft alles getoetst en is daarop akkoord gegaan met het verzoek. In mei beoordeelt de gemeenteraad, die ook groen licht zullen moeten geven. Hiermee zou de club financieel en sportief een grote stap zetten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties