Eerste elftal

FC Twente kan tweede plaats overnemen na puntenverlies AZ

Afgelopen weekend steeg FC Twente door de overwinning op Feyenoord al van de vierde naar de derde plaats. Zondag kan FC Twente zelfs de tweede plaats in de eredivisie overnemen. Zaterdagavond speelde de huidige nummer twee AZ gelijk op bezoek bij Excelsior. De Alkmaarders waren afgelopen weekend al hard op weg naar een nederlaag in eigen huis tegen NEC Nijmegen, voordat Bas Dost vlak voor tijd in elkaar zakte en de wedstrijd definitief werd gestaakt. Deze wedstrijd wordt op woensdag 6 december uitgespeeld.

Lange tijd stond het 0-0 in Kralingen. In de 72e minuut maakte AZ echter de 0-1 via Mayckel Lahdo. Lang leek AZ er met de drie punten vandoor te gaan, maar het was de negentienjarige Belg Cisse Sandra die er in de 92e minuut 1-1 van maakte. Hier bleef het bij, waardoor AZ op 26 punten kwam. Ook Feyenoord is na de 1-2 overwinning op bezoek bij RKC Waalwijk op 26 punten gekomen.

FC Twente staat momenteel op 25 punten. Bij een overwinning op bezoek bij FC Utrecht gaat de ploeg naar de tweede plaats, maar bij een gelijkspel of nederlaag zakt de ploeg van trainer Joseph Oosting naar de vierde plek. Zondag om 12:15 uur wordt afgetrapt in de Galgenwaard. De wedstrijd is live te zien op ESPN 2, waar de voorbeschouwing om 12:00 uur begint.