Eerste elftal

FC Twente 'kan volgende stap zetten': Derde plaats van grote waarde

FC Twente 'kan volgende stap zetten': Derde plaats van grote waarde

FC Twente is heel dichtbij het behalen van de voorronde van de Champions League. Dat zou voor veel spelers een primeur betekenen: in de huidige selectie speelden alleen Lars Unnerstall, Alfons Sampsted, Carel Eiting, Ricky van Wolfswinkel en Myron Boadu ooit in de (voorronde van de) Champions League. Zover is het echter nog niet. De competitie telt nog vijf wedstrijden. Daarin moet FC Twente een voorsprong van acht punten zien te verdedigen op AZ.

Youri Regeer rekent zich dan ook nog niet rijk. "We zijn heel constant gebleken en dat resulteert in de huidige derde plek. Die moeten we zien vast te houden. Er zijn nog vijftien punten te verdienen", vertelt de twintigjarige middenvelder annex rechtsback tegenover De Telegraaf. Wel durft hij al een beetje te dromen. "Champions League is het hoogst haalbare in het clubvoetbal. Er is niks mooiers om in te spelen dan dat."

Als FC Twente derde wordt, is het al verzekerd van deelname aan groepsfase van de Europa League. Carel Eiting, die namens Ajax al elf Europese duels speelde, ziet de grote waarde daarvan voor de ploeg. "Als we dat halen, kunnen we een volgende stap zetten in onze ontwikkeling als team."

"Niet alleen in de Europese wedstrijden zelf word je heel erg uitgedaagd tegen heel andere teams en speelwijzen dan je gewend bent. Maar ook door de omschakeling, die je elke week moet maken om ook in de Eredivisie heel goed te blijven presteren. Maar voor we daarover gaan nadenken, moeten we eerst zorgen dat we het ticket binnen hebben", besluit Eiting.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties