Eerste elftal

FC Twente leeft enorm bij Fenerbahce: "Je kan je borst natmaken"

FC Twente leeft enorm bij Fenerbahce: "Je kan je borst natmaken"

Na de 3-1 overwinning op PEC Zwolle kan de focus bij FC Twente vol op de play-offs van de Conference League. Een tweeluik met het Turkse Fenerbahce gaat uitwijzen of FC Twente dit seizoen in de poulefase van de Conference League gaat spelen. Op donderdag 24 augustus om 19:00 uur is de heenwedstrijd in Istanbul, een week later is de return in De Grolsch Veste.

Jan van Staa is goed bekend met Fenerbahce. Hij komt regelmatig in Istanbul. Denkt Van Staa dat FC Twente een kans heeft tegen 'Fener'? "Het leeft daar al enorm dat Twente daar komt", zegt de oud-trainer en -hoofdscout bij De Oosttribune van RTV Oost. Volgens Van Staa denken ze bij Fenerbahce terug aan een eerdere ontmoeting tussen de twee clubs. In 2009 won FC Twente in Turkije met 1-2 door twee doelpunten van Blaise Nkufo.

"Ze hebben in hun achterhoofd nog die thuisnederlaag. Toen hadden ze het een beetje onderschat, half stadion vol. Nu gaan je als een van de koplopers van Nederland en ze hebben nu natuurlijk een paar spelers bij Fenerbahce lopen die de Nederlandse competitie kennen. Het leeft daar enorm. Ze hebben heel veel geïnvesteerd en willen dit jaar kampioen worden, dus je kan je borst natmaken", aldus Van Staa.

"Normaalgesproken wordt het weer een fysieke wedstrijd met een hoog tempo. Waar je op moet letten, is de entourage. Die is gewoon altijd dreigend. Daar moet Twente mee leren omgaan." Van Staa denkt dat FC Twente vooral moet zorgen dat het de uitwedstrijd niet te dik verliest. "Een kleine nederlaag en dan hoop houden op de thuiswedstrijd", besluit de analist.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties