Eerste elftal

FC Twente maakt sprong op UEFA-coëfficiëntenlijst

FC Twente maakt sprong op UEFA-coëfficiëntenlijst

FC Twente heeft dit seizoen een sprong gemaakt op de UEFA-coëfficiëntenlijst, de ranglijst die wordt bepaald aan de hand van de Europese prestaties van de afgelopen vijf seizoenen. Hoe hoger een club staat, des te meer voordeel deze heeft tijdens de eerstvolgende Europese campagne. Op de lijst is te zien dat FC Twente negen plekken is gestegen van plek 120 naar plek 111.

De coëfficiëntenlijst is belangrijk meetinstrument bij de lotingen van de Europese competities. Voorafgaand aan de loting krijgen de clubs de status geplaatst of ongeplaatst. De clubs met de hoogste positie op de UEFA-coëfficiëntenlijst, doorgaans de sterkste clubs, zijn geplaatst en kunnen elkaar daarom niet treffen. Dit is in de meeste gevallen een voordeel voor de geplaatste clubs.

FC Twente kreeg daar zowel vorig seizoen als dit seizoen in negatieve zin mee te maken. In het seizoen 2022-2023 en het seizoen 2023-2024 was FC Twente niet geplaatst bij de loting van de play-offs van de Conference League. Het gevolg was dat FC Twente in 2022 werd gekoppeld aan Fiorentina, de latere verliezend finalist. In 2023 had FC Twente weer geen geluk en trof het Fenerbahce. Ook deze keer werden de Tukkers uitgeschakeld. De Turkse grootmacht werd donderdag in de kwartfinale uitgeschakeld door Olympiakos.

FC Twente maakt sprong op UEFA-coëfficiëntenlijst
Stand UEFA-coëfficiëntenlijst 19 april 2024

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties