Eerste elftal

FC Twente moet oppassen: "Daar maak ik me nog het meest zorgen om"

FC Twente moet oppassen: "Daar maak ik me nog het meest zorgen om"

FC Twente speelt zaterdag om 20:00 uur de uitwedstrijd tegen nummer zeventien Vitesse. Als je kijkt naar de ranglijst, zou je denken: dat wordt appeltje-eitje voor FC Twente. Een overwinning is echter lang niet honderd procent zeker: Vitesse heeft de laatste weken vertrouwen gewonnen door vier punten te pakken in twee wedstrijden.

Daarnaast ziet Jan van Staa in het veld van Vitesse nog een gevaar voor FC Twente. In het GelreDome is onlangs een nieuw veld gelegd. De status van het veld is niet bekend, maar er is natuurlijk een kans dat het veld er nog niet helemaal op en top bijligt. "Daar maak ik me nog het meest zorgen om", zegt Van Staa bij De Oosttribune van RTV Oost. "Die zoden liggen er net in."

"Dan kun je als voetballend elftal ook niet lekker combineren en wordt het een ren-je-rotwedstrijd. Dat is heel vervelend als je een goede ploeg hebt die het van de combinatie moet hebben, zoals Twente. Daar maak ik me dan zorgen om", aldus Van Staa.

Tijmen van Wissing benoemt dat Vitesse de geest heeft gekregen. "Bij Heracles hebben ze ondanks de nederlaag enig vertrouwen getankt, want ze waren de eerste helft veel beter. Een week later waren ze tegen Volendam ook veel beter." Dat duel eindigde in 1-1. Vorige week won Vitesse met 1-2 op bezoek bij Excelsior. "Op dit moment is Vitesse niet de meest gemakkelijke tegenstander die je kunt treffen. Ze hebben zich aardig versterkt in de winter en het publiek gaat er weer achterstaan", besluit Van Wissing.

FC Twente zal dus moeten oppassen dat het Vitesse niet onderschat en scherp moeten zijn. Dan kan er zaterdagavond gewonnen worden in het GelreDome, waar om 20:00 uur de aftrap wordt verricht. Om 21:00 uur speelt concurrent AZ de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam.

Voorspel en win onze Voetbalpool!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties