FC Twente moet waken voor onderschatting tegen Riga FC

Op donderdagavond wacht de tweede wedstrijd in het tweeluik tegen Riga FC. De Tukkers wisten de eerste wedstrijd eenvoudig te winnen met 2-0 en staat daarmee al met één been in de volgende ronde.

Er wordt bij FC Twente al veel gesproken over de mogelijke volgende tegenstander van FC Twente, Fenerbahce. Maar zo ver is het nog niet, want eerst moet FC Twente in Letland de 0-2 over de streep trekken. In de Grolsch Veste was het een eenzijdige wedstrijd, FC Twente dat aan het aanvallen was en Riga FC aan het verdedigen.

De spelers en staf van Riga FC geloven er nog in om door te gaan naar de volgende voorronde. Het is ze al vaker gelukt om terug te komen van een achterstand, en daardoor door te gaan naar de volgende voorronde van de Conference League. Tegen het Hongaarse Kecskemeti TE wist Riga in de 95e minuut er een verlenging uit te slepen, en in de 122e minuut de wedstrijd te beslissen.

Riga FC heeft een buitenlandse geldschieter waardoor er veel verschillende nationaliteiten aanwezig zijn binnen het elftal. "Er zat gisteren een Afrikaanse verdediger bij de persconferentie en die was erg opportunistisch. Als je van die persconferentie uitgaat, dan moeten we vanavond de hel van Riga verwachten tegen Twente", aldus Ten Voorde in de Ballen Verstand podcast.

De trainer van FC Twente, Joseph Oosting, kent het gevaar van onderschatting tegen een tegenstander als Riga FC. Ze zijn ervan bewust dat ze nog niet geplaatst zijn voor de volgende voorronde, maar ze zijn de grote favoriet tegen Riga FC. "Je moet de eerste 10 minuten doorkomen want anders kan het gaan spoken. Ik kan het me haast niet voorstellen dat zij twee goals kunnen maken tegen dit FC Twente", besluit Ten Voorde.