Eerste elftal

FC Twente ontvangt bijna miljoen euro meer dankzij degradatie FC Groningen

FC Twente ontvangt bijna miljoen euro meer dankzij degradatie FC Groningen

Elk jaar strijden de clubs in de eredivisie naast een zo hoog mogelijke eindklassering ook om zoveel mogelijk televisiegelden. Hoe hoger je eindigt, hoe meer gelden je krijgt. Als je eerste wordt krijg je achttien punten, als je tweede wordt zeventien, et cetera. De punten die je krijgt voor je eindklassering in het laatste seizoen worden vermenigvuldigd met tien, het seizoen daarvoor met negen, et cetera.

Zo wordt een ranglijst gemaakt. De club met de meeste punten krijgt natuurlijk het meeste geld, de club met het minste punten het minste geld. Dit seizoen stond FC Twente negende op de ranglijst, waarmee het 3,2 miljoen euro aan tv-gelden ontving. Door de degradatie van nummer zeven FC Groningen is FC Twente een plek gestegen op de ranglijst. De club ontvangt in het nieuwe seizoen 4,1 miljoen euro. Voetbal International maakte een mooi overzicht van de verdeling van de tv-gelden. Bekijk de afbeelding onderaan het artikel.

FC Twente heeft in totaal 487 punten, berekend volgens de in de inleiding benoemde rekenmethode. Daarmee heeft het een grote voorsprong op nummer negen Heracles Almelo, dat voor de degradatie nog boven FC Twente stond. De Almeloërs hebben nu 391 punten.

FC Twente ontvangt bijna miljoen euro meer dankzij degradatie FC Groningen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties