Eerste elftal

FC Twente ontvangt waarschuwing en heeft voordeel ten opzichte van AZ

FC Twente ontvangt waarschuwing en heeft voordeel ten opzichte van AZ

Al vroeg in het seizoen hadden de spelers, technische staf en supporters door dat dit weleens een heel mooi jaar kon gaan worden. Ajax liet het al vroeg afweten, terwijl ook AZ niet altijd wist te overtuigen. Binnenskamers werd de derde plaats de ambitie en de supporters begonnen te dromen van Champions League-voetbal in De Grolsch Veste.

FC Twente staat nu al zestien speelrondes op de derde plaats. Als de ploeg van trainer Joseph Oosting vanmiddag weet te winnen van AZ, is Champions League-voetbal veiliggesteld. Maar gaat dat ook al gebeuren? Clubwatcher Tijmen van Wissing denkt nog van niet. "Al is Twente wel de ploeg die het best presteert tegen AZ van alle ploegen in Nederland de laatste periode", merkt Van Wissing op bij De Oosttribune van RTV Oost. "Maar ik denk niet dat ze daar gaan winnen."

Volgens Gertjan Verbeek hoeft FC Twente ook helemaal niet te winnen. "Ze hebben het in eigen hand, een gelijkspel is al voldoende. Als je het programma ziet dat ze hebben... Maar ik denk dat ze ook een hele goede kans maken om gewoon te winnen. Waarom niet?"

Jan van Staa waarschuwt FC Twente ervoor dat het niet voor een gelijkspel moet gaan spelen. "Je moet gewoon je eigen spel spelen en dan is het gewoon een prima ploeg. Ze staan niet voor niets derde. Ik kijk wel uit naar deze wedstrijd, als voetballiefhebber." Verbeek verwacht een mooie wedstrijd. "De druk ligt bij de tegenstander. Die móéten eigenlijk winnen. Dat geeft druk. Twente moet niet, die mogen."

Van Staa vindt niet dat FC Twente een favorietenrol heeft, ondanks dat de ploeg vijf punten meer heeft dan AZ. "Het is een wedstrijd geworden waarin FC Twente zich veilig kan spelen als derde. Het zou geweldig zijn als ze dat doen in Alkmaar, in het hol van de leeuw. Maar de uitwedstrijden zijn toch altijd lastig daar, hoe je het wendt of keert. Het is niet zo dat Twente de grote favoriet is om even in Alkmaar de punten op te halen, maar ze moeten het wel zelf gaan doen", besluit Van Staa.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties