Eerste elftal

FC Twente reageert op incident met Hongaarse vlogger die hardhandig uit het stadion werd gezet

FC Twente reageert op incident met Hongaarse vlogger die hardhandig uit het stadion werd gezet

Afgelopen zondag werd een Hongaarse vlogger met veel machtsvertoon uit de Grolsch Veste gezet. Hij was voor de tweede keer dit jaar op bezoek in de Grolsch Veste om op zijn eigen manier de wedstrijd te verslaan. Dit doet hij al enkele jaren waarin hij zonder problemen meerdere Europese clubs bezocht en daar positieve vlogs van publiceerde op YouTube. Zondag ging het echter mis en werd hij in de tweede helft, naar eigen zeggen hardhandig, het stadion uitgezet. Vandaag reageert FC Twente op het incident.

Via woordvoerder Richard Peters laat de club weten achter het besluit te staan om de bezoeker uit Hongarije uit het stadion te zetten. Dit omdat hij meerdere huisregels zou hebben overtreden waaronder het filmen op de tribune. "Hij was ook overduidelijk tot last van andere supporters in het stadion", aldus Peters in gesprek met Van Ballegooij van de Tubantia.

"Onze stewards zijn meermaals bij hem geweest. Hij weigerde echter om zijn gedrag te veranderen. De persoon is na meerdere waarschuwingen uit het stadion gezet.” Opmerkelijk is dat Peters niet wil benoemen op welke manier de vlogger de supporters op de tribune tot last is geweest. De vlogger gaf aan dit nog nooit meegemaakt te hebben en voelt zich vernederd. Mede omdat hij naar eigen zeggen werd geschopt door een steward en daarna ook nog door de politie werd verzocht het terrein om de Grolsch Veste te verlaten.

Opinie: Wat vind jij van de reactie van FC Twente?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties