Eerste elftal

FC Twente rekent op medewerking supporters bij proef komende thuiswedstrijd

FC Twente rekent op medewerking supporters bij proef komende thuiswedstrijd

Op zondag 19 maart staat de volgende thuiswedstrijd op het programma. Om 20:00 uur komt AZ, de huidige nummer drie van de ranglijst, op bezoek. Bij deze wedstrijd gaat FC Twente voor het eerst een proef doen met het scheiden van afval. Algemeen directeur Paul van der Kraan laat weten dat de club rekent op medewerking van haar supporters.

"Volgende week, tijdens de thuiswedstrijd tegen AZ, gaan we starten met een proef om afval gescheiden in te zamelen", schrijft Van der Kraan in de nieuwsbrief op de officiële website. "Er worden dan speciale plastic afvalcontainers geplaatst in de gracht aan de korte zijde bij het uitvak. Die proef gaan we vervolgens evalueren, waarna we deze aanpak eventueel in de andere delen van De Grolsch Veste ook toe gaan passen."

"De reden hiervoor is dat er vanaf 2024 nieuwe regels komen voor het inzamelen van plastic afval. Het is vanaf 1 januari verplicht om plastic afval gescheiden in te zamelen. Dit heeft natuurlijk ook gevolgen voor de afvalverwerking in De Grolsch Veste, we willen daar alvast op voorsorteren. We hebben onze supporters daarbij nodig. Het is een kleine moeite om het afval in de containers te gooien en niet op de grond. Daar help je FC Twente enorm mee."

"Door afval gescheiden aan te bieden, voorkomen we namelijk dat we flink wat kosten kwijt zijn voor het extra scheiden van het plastic, papier en restafval na wedstrijden.De extra containers komen als eerste in de gracht aan de korte zijde aan de kant van het uitvak te staan. De komende maanden wordt opgeschaald naar meer plekken in De Grolsch Veste, zodat we bij de start van het nieuwe seizoen klaar zijn voor de nieuwe regels. We rekenen op jullie medewerking!", besluit Van der Kraan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties