Eerste elftal

FC Twente - Riga FC wordt internationaal festijn met 22 (!!) verschillende nationaliteiten

FC Twente - Riga FC wordt internationaal festijn met 22 (!!) verschillende nationaliteiten

Als de beide ploegen donderdagavond vanuit de catacomben de Grolsch Veste betreden, dan staan er maar liefst 22 verschillende nationaliteiten op het veld. De tegenstander komt dan wel uit Letland, maar het overgrote deel van de selectie van Riga FC bestaat uit spelers van andere nationaliteiten en de meeste van buiten de Europese Unie. Spelers die bij een club als FC Twente per jaar 500.408 euro zouden moeten verdienen. In Letland gelden er andere regels met als gevolg dat een club als Riga FC zich kenmerkt als een waar vreemdelingenlegioen.

We sommen de gehele selectie van Riga FC even op. Negen Letten, twee Peruvianen, drie Senegalezen, één Ghanees, twee Kroaten, twee Congolezen, één Ivoriaan, één Fransman, één Serviër, één Fin, één Braziliaan, één Spanjaard, twee Nigerianen en als klap op de vuurpijl nog een Costa Ricaan. In totaal neemt Riga FC dus veertien nationaliteiten mee naar Enschede.

Echter heeft ook FC Twente met negen stuks de nodige nationaliteiten binnen haar selectie. Twaalf Nederlanders, twee Marokkanen, één Duitser, één Tsjech, één IJslander, één Pool, één Turk, één Noor en net als Riga FC één Costa Ricaan. Donderdag zullen ze blij zijn elkaar te ontmoeten, maar waarschijnlijk worden ze binnenkort concurrenten van elkaar bij de nationale selectie van Costa Rica.

Nu de bondscoach waar Ugalde niet meer onder wenste te spelen is vertrokken, is de weg weer vrij voor de spits van de Tukkers om terug te keren bij de nationale selectie. Hier staat uitgerekend Riga FC-aanvaller Anthony Contreras de spits is. Alleen hierom zullen beide aanvalsleiders donderdag stiekem extra gemotiveerd zijn.

De wedstrijd FC Twente - Riga FC wordt donderdagavond afgetrapt om 20:00 uur. De wedstrijd staat onder leiding van de Duitse scheidsrechter Robert Schröder die pas zijn tweede Europese wedstrijd fluit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties