Eerste elftal

FC Twente samen met Ajax en PSV hofleverancier Team van de Maand januari

FC Twente samen met Ajax en PSV hofleverancier Team van de Maand januari

FC Twente is samen met Ajax en PSV de hofleverancier van het Team van de Maand van januari. De clubs leverden allen twee spelers. De overige vijf spelers zijn allemaal van andere clubs. Sparta-doelman Nick Olij werd als eerste Spartaan ooit Speler van de Maand, PSV'er Xavi Simons werd het Johan Cruijff Talent van de Maand.

Het elftal is gebaseerd op individuele spelersstatistieken en stemmen van de fans. De twee spelers van FC Twente die in het team zitten, zijn Gijs Smal en Ramiz Zerrouki. Het is in de vijfde eredivisiemaand alweer de derde keer dat Smal, die in januari goed was voor één assist, in het Team van de Maand zit. Voor Zerrouki is het dit seizoen de eerste keer.

Verder is het een vrij opvallende lijst. Simons maakte slechts één goal in januari en het feit dat Ajax en PSV hofleverancier zijn is ook zeer opmerkelijk. Beide clubs hebben namelijk geen al te beste maand achter de rug.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties