Eerste elftal

FC Twente scoort opvallend goed uit corners

FC Twente scoort opvallend goed uit corners

FC Twente heeft dit eredivisieseizoen in totaal 55 keer een doelpunt gemaakt en het kreeg er 28 tegen. Uit de lezersvragen van de Ballen Verstand komt naar voren dat supporters het idee hebben dat de Tukkers weinig scoren uit standaardsituaties. Echter blijkt de club uit Enschede juist uit te blinken in het maken van doelpunten uit hoekschoppen.

In totaal ontving FC Twente 190 corners in 29 eredivisiewedstrijden. Om een beeld te krijgen van de hoeveelheid is het totaal aantal hoekschoppen per club op een rijtje gezet. Hierin stonden de Tukkers op plek drie. Alleen Feyenoord (220) en PSV (216) ontvingen vaker een corner tijdens een wedstrijd. Excelsior staat onderaan met slechts 95 hoekschoppen.

Gevoelsmatig scoort FC Twente weinig uit strafschoppen, maar het tegendeel is waar. "Ik moet zeggen dat ik dat gevoel eigenlijk ook wel had", erkent Ten Voorde. "Alleen het opvallende is dat FC Twente na PSV het meeste scoort uit corners. Zeven doelpunten werden gescoord vanuit een corner", vertelt hij bij De Ballen Verstand.

Fardau Wagenaar is verbaasd over het aantal. "Dat is toch eigenlijk best wel weinig? Zeker als je kijkt naar hoeveel ze er kregen tegen Heracles." Ten Voorde geeft antwoord op die vraag. "Toen kregen ze er zes in twintig minuten en over de hele wedstrijd in totaal negen. Op die manier wordt het gevoel dat ze zo weinig scoren enorm gevoed, maar dat is dus gevoelsmatig. Ze staan namelijk op de tweede plek", besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties