FC Twente scoort zeventien keer in eerste wedstrijd onder leiding van Oosting

FC Twente heeft zaterdagmiddag de eerste oefenwedstrijd gespeeld van de voorbereiding op het seizoen 2023-2024. De ploeg van Joseph Oosting nam het in Delden op tegen Rood Zwart dat haar 100-jarig jubileum vierde. Waar er feest was buiten het veld, was dit binnen de lijnen iets minder. FC Twente kende geen enkele moeite met Rood Zwart en won de wedstrijd met 17-0. Er werd ook nog drie hattricks gescoord.

Voor FC Twente was het een ideaal begin van de voorbereiding, want veel spelers hebben direct het net weten te vinden. Oosting startte met nieuwkomer Naci Ünüvar die direct tekende voor het eerste doelpunt van de voorbereiding. Na 45 minuten stonden er al dubbele cijfers op het scorebord, 10-0. De doelpuntenmakers waren Ünüvar (2x), Smal, Steijn (3x), Ribbers, Van Wolfswinkel (2x) en een eigen doelpunt.

FC Twente startte de tweede helft met elf andere namen. Het waren El Maach, Lylia, Mesbahi, Kuster, M. Rots, Yegoian, Regeer, Vlap, D. Rots, Ugalde en Sybrandy die hun opwachting mochten maken. De ploeg had er nu langer voor nodig om te scoren, maar daarna ging het opnieuw snel. Vanaf de 58e minuut scoorden Ugalde (3x), Yegoian, Vlap (3x). Eindstand 17-0 voor FC Twente.

Opstelling FC Twente: Tyton, Brenet, Hilgers, Driezen, Smal, Kjolo, Ribbers, Steijn, Besselink, Van Wolfswinkel, Ünüvar

Opstelling tweede helft: El Maach, Lylia, Mesbahi, Kuster, M. Rots, Yegoian, Regeer, Vlap, D. Rots, Ugalde en Sybrandy.