Samenvatting Sparta - FC Twente seizoen 2023-2024 (2-2)

FC Twente speelde vanmiddag de laatste eredivisiewedstrijd van 2023 tegen Sparta Rotterdam. De wedstrijd stond onder leiding van Martin van den Kerkhof, die op zijn veertigste verjaardag de wedstrijd floot, en zijn assistenten Rens Bluemink en Richard Brondijk. De wedstrijd in het Kasteel werd een hels spektakel.

De eerste helft begon met een mooie sfeer actie van de meegereisde uitsupporters, iedereen hield zijn sjaaltje omhoog wat voor prachtige beelden zorgde. In de dertiende minuut krulde Michel Vlap een vrije trap knap naar de kruising, maar Nick Olij stopte de bal op magische wijze. Vervolgens ging het spel op en neer en kregen beide ploegen kansen, maar werd er niet gescoord. In de vierde minuut van de extra tijd schopte Bakari, Vlap op zijn achillespees. Van den Kerkhof beoordeelde het eerst als een gele kaart, maar na het bekijken van de VAR beelden werd dit een rode kaart. Slechts een minuut later scoorde Sem Steijn de 0-1.

Hierdoor ging FC Twente rusten met een voorsprong en leken de Tukkers af te gaan op een overwinning. Het begon goed aan de tweede helft met een megakans voor Gijs Smal, hij raakte de paal. Echter was het even later raak aan de andere kant. Alec van Hoorenbeeck raakte Arno Verschuren en Sparta kreeg een penalty. Tobias Lauritsen schoot de strafschop feilloos binnen. Slechts vier minuten later lijkt Django Warmerdam een schwalbe te maken, maar niet in de ogen van Van den Kerkhof, hij beoordeelde het als een penalty. Lauritsen scoort opnieuw de penalty en dus stond het 2-1.

Joseph Oosting greep direct in met een dubbele aanvallende wissel. Dit bracht niet het gewenste effect en werden er tien minuten later weer twee offensieve spelers het veld ingebracht. De Tukkers kregen vele kansen, maar scoorde niet de aansluitingstreffer. Oosting ging over tot zijn laatste wissel. Naci Ünüvar kwam het veld in voor Kjolo, hij maakte in de 92e minuut de verlossende gelijkmaker. Het bleef bij 2-2, dus moest FC Twente genoegen nemen met een gelijkspel tegen tien man.

Opstelling FC Twente: Unnerstall; Samspted (65. Regeer), Hilgers, Pröpper (20. Van Hoorenbeeck)(57. Taha), Smal; Kjolo (76. Ünüvar), Sadílek, Steijn; Rots (65. Van Bergen), Ugalde, Vlap (57. Van Wolfswinkel)

Opstelling Sparta Rotterdam: Olij; Bakari, Meissen, Velthuis, Van der Kust; De Guzman, Verschueren (90. Methino), Kitolano; Neghli, Lauritsen (90. Eerdhuijzen), Warmerdam