Eerste elftal

FC Twente smeedt plannen om aangeslagen Ajax te bespelen

FC Twente smeedt plannen om aangeslagen Ajax te bespelen

Komende zondag neemt FC Twente het voor de tweede keer dit seizoen op tegen Ajax. De heenwedstrijd in Enschede werd met 3-1 gewonnen in de Grolsch Veste. Nu moet de ploeg van Joseph Oosting op bezoek in Amsterdam waar ze de wonden van afgelopen weekend nog aan het likken zijn. Toen ging Ajax met maar liefst 6-0 onderuit bij aartsrivaal Feyenoord. De vraag is nu wat FC Twente staat te wachten. Treffen ze een geslagen ploeg of juist een op-en-top gemotiveerd Ajax.

"Het vertrouwen bij FC Twente is groot, maar je weet niet wat Ajax na zo'n 6-0 gaat doen", aldus clubwatcher Leon ten Voorde tijdens de Warming-Up. "Wat heeft dat deze week gedaan met de club en de ploeg? Het is echt heel clichématig, maar het kan echt twee kanten uitwerken."

"Je verwacht een gemotiveerd en revanche belust Ajax, maar je weet niet wat je kan verwachten. Bergwijn heeft vorige week helemaal niets gedaan en zal niet twee weken op rij niets gaan doen. Hij zal niet meteen top zijn, want die hele mindset is natuurlijk weg, maar die gaat wel een paar meters meer lopen. Ajax kan gebrand zijn op revanche en gedragen worden door het publiek. Het kan ook zomaar zijn dat bij de eerste de beste kans van FC Twente, je een hele rare sfeer krijgt in de Johan Cruijff ArenA."

"Ajax geeft heel veel ruimte weg en ik kan me niet voorstellen dat ze nu opeens een enorm samenhangend geheel zijn. En Twente is natuurlijk een goed georganiseerde ploeg. Een slimme ploeg met jongens die weten wat er gevraagd wordt. Ik merkte dinsdag als dat ze bezig waren met dingen om Ajax te bespelen. Waar liggen de ruimtes en waar worden de ruimtes gelaten. Dan moet FC Twente wel in staat zijn daar gebruik van te maken. Maar het blijft een vol stadion daar, maar je kan niet zeggen dat de thuisploeg de favoriet is."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties