Eerste elftal

FC Twente-speler genomineerd voor Eredivisie Speler van het Jaar

FC Twente-speler genomineerd voor Eredivisie Speler van het Jaar

Vaclav Cerny beleefde afgelopen seizoen een zeer succesvol seizoen. De 13 goals en 11 assists heeft de Tsjechisch international een nominatie opgeleverd voor Eredivisie Speler van het Jaar.

Cerny verdiende met zijn succesvolle seizoen een transfer naar de Bundesliga. Hij heeft een contract getekend bij VFL Wolfsburg en is voor een transfersom van ruim zeven miljoen euro verkast naar de Duitse subtopper.

Afgelopen seizoen brak Cerny internationaal door. Bij FC Twente waren zijn prestaties goed, en ook bij het Tsjechische elftal maakte hij furore. Door zijn prestaties kan Cerny worden verkozen tot Eredivisie Speler van het Jaar in het seizoen 2022-2023. De andere genomineerden zijn Santiago Gimenez (Feyenoord), Xavi Simons (PSV), David Hancko (Feyenoord) en Orkun Kökçü (Feyenoord). De prijs wordt op 4 september uitgereikt tijdens een awardshow bij ESPN.

Bij FC Twente Vrouwen zijn er maar liefst drie spelers genomineerd voor de Eredivisie Speler van het Jaar. Daphne van Domselaar (inmiddels vertrokken naar Aston Villa), Fenna Kalma (vertrokken naar VFL Wolfsburg) en Marisa Olislagers zijn genomineerd. Daarnaast is ook Liz Rijsbergen genomineerd, die vanaf komend seizoen in het shirt van FC Twente Vrouwen zal spelen. De vijfde genomineerde is Tiny Hoekstra (Ajax).

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties