Eerste elftal

Samenvatting FC Twente - sc Heerenveen play-offs seizoen 2022-2023

FC Twente speelde zondagmiddag tegen SC Heerenveen in de halve finale van de play-offs. De Tukkers speelden de Friezen zeker in de eerste helft helemaal weg. FC Twente won met klinkende cijfers: 4-0. Daardoor plaatsten zij zich voor de finale van de play-offs. De Tukkers houden vooralsnog hoop op de Europese tickets.

In de eerste helft waren de Tukkers oppermachtig en creëerden zij kans op kans. Dat er na elf minuten al werd gescoord, was daarom ook geen wonder. Vlap krulde de bal via de paal in het doel, maar hij juichte zijn doelpunt tegen zijn oude werkgever niet. Verdediger Pröpper kopte een rebound binnen en op slag van rust werd een counter door Brenet verzilverd.

In het tweede deel van de wedstrijd was het al wel duidelijk dat de wedstrijd gespeeld was. FC Twente nam gas terug en de Friezen hadden zich al overgegeven. Toch scoorde FC Twente in de 68e minuut alsnog de vierde goal. Na een actie van Zerrouki, kon Misidjan de bal simpel binnentikken. Nadat er geen blessuretijd werd toegekend, kon arbiter Van Boekel affluiten.

Dat de Tukkers de finale van de play-offs bereiken, is niet zo vreemd. Ze zijn favoriet en ook in topvorm. De finale wordt gespeeld tegen Sparta of FC Utrecht, die zondagavond in actie komen. In Utrecht won Sparta afgelopen donderdag met 1-2. Daarom is de kans groter dat FC Twente de ploeg van Maurice Steijn tegenkomt.