Eerste elftal

FC Twente stijgt opvallend veel op lijst betalingen aan makelaars

FC Twente stijgt opvallend veel op lijst betalingen aan makelaars

Tegenwoordig spelen makelaars een grote rol binnen de voetballerij. De tussenpersonen verdienen miljoenen aan de transfers en het loon van hun spelers. In de eredivisie is er al jarenlang een duidelijke kampioen in het betalen aan makelaars: Ajax staat voor de achtste keer op rij bovenaan het klassement.

De Amsterdammers gaven vorig seizoen alleen al meer dan acht miljoen euro uit aan makelaars. In totaal kregen makelaars meer dan 75 miljoen euro van Ajax tussen 2017 en 2022. FC Twente gaf in het seizoen 2020-2021 nog opvallend weinig uit aan makelaars en stond op de vijtiende plaats van alle Betaald Voetbalorganisaties, wat er in totaal 36 zijn.

Het bedrag dat FC Twente betaalt aan makelaarscommissies is in het seizoen 2021-2022 echter flink gestegen. Er ging bijna 400.000 euro heen, waarmee de club de achtste plaats op de ranglijst inneemt. Over de jaren 2017 tot 2022 zijn er acht clubs die meer uitgaven aan makelaars van FC Twente, dat in totaal meer dan 2,2 miljoen euro eraan spendeerde.

FC Twente stijgt opvallend veel op lijst betalingen aan makelaars

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties