Eerste elftal

FC Twente-supporters kunnen ondanks rellen toch afreizen naar Stockholm

FC Twente-supporters kunnen ondanks rellen toch afreizen naar Stockholm

Afgelopen donderdag liep het na de wedstrijd tegen Hammarby IF volledig uit de hand. FC Twente supporters gingen op de vuist met de aanhang van de Zweedse club. Er werd gevreesd dat de FC Twente-supporters hierdoor niet welkom waren tijdens de uitwedstrijd, maar FC Twente heeft groen licht gegeven voor de supporters om af te reizen naar Zweden.

Algemeen directeur Paul van der Kraan heeft aangegeven dat de 1.500 supporters die een kaartje hebben bemachtigd welkom zijn in de Tele2 Arena. Het positieve reisadvies is een uitkomst van grondig overleg tussen FC Twente, Hammarby IF en de Zweedse autoriteiten. Er zal dus geen blokkade van wedstrijdkaarten en een ban voor FC Twente-supporters zijn.

In de eerste wedstrijd van het tweeluik tegen Hammarby IF waren de Zweedse supporters nadrukkelijk aanwezig. Er werd geen minuut stilte gehouden, en veel geprovoceerd voor en na de wedstrijd op sociale media. Er wordt gevreesd dat de supporters van Hammarby IF wraak willen nemen voor wat er in Enschede is gebeurd.

In de Grolsch Veste kreeg Hammarby IF ruim 200 kaarten voor sponsoren, relaties en vrienden van de club. Na afloop van de wedstrijd werden deze supporters op de hoofdtribune aangevallen door een grote groep FC Twente-hooligans. Ondanks de rellen zijn de FC Twente-supporters welkom in Stockholm. Van der Kraan wijst er op dat het bezoeken van Europese uitwedstrijden van FC Twente altijd gebeurd op eigen verantwoordelijkheid.

Er wordt tegen de fans die afreizen naar Stockholm nadrukkelijk gevraagd om géén zichtbare rode kleding, accessoires, Of Ultra's dan wel Vak-P kleding te dragen. "Begeef je niet in grote groepen en verplaats je niet in grote groepen tegelijk door de stad", zo luidt het advies gegeven aan de FC-Twente supporters. Naar verluidt komt er maandag meer informatie voor de afreizende supporters.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties