Eerste elftal

FC Twente-supporters reageren fel op Egyptische connectie van Vitesse met spandoeken

FC Twente-supporters reageren fel op Egyptische connectie van Vitesse met spandoeken

Vitesse bevindt zich momenteel in een crisis. Het slepende overnameproces door de Common Group duurt enorm lang, en kenners verwachten dat het goedkeuringsstempel niet verleend gaat worden. In de inhaalwedstrijd tegen FC Twente, reageerde de supporters van de Tukkers fel op de potentiële overname door middel van spandoeken.

"De vertegenwoordiger van de Common Group, Cole Parry, is zelf niet vermogend genoeg om een overname als die van Vitesse te financieren en werkt hij met externe financiers. Goed ingevoerde bronnen geven aan dat de Egyptische zakenman Naguib Sawiris, die via Parry’s Engels-Egyptische zakenpartner Sam Helmy is aangebracht, de grote financier op de achtergrond is", zo meldde De Telegraaf.

"Een geldschieter gearriveerd op kameel, Vitesse is en blijft een luchtkasteel" en "Zoveelste criminele overname op losse schroeven, met een fatsoenlijke achterban had dat niet gehoeven", zo luiden de spandoeken van de aanhang van FC Twente in de Grolsch Veste.

De spandoeken zijn met name ook een reactie op de acties van de supporters van Vitesse zeven jaar geleden. FC Twente streed tegen degradatie, en in de GelreDome hingen veel spandoeken met kreten waarop FC Twente naar beneden werd gehaald.

"Liever voorwaardelijk onze licentie kwijt, dan een club zonder identiteit" en "Geen cente? Went he?" en "Met Joop en Aldo, is rood het saldo", waren voorbeelden van spandoeken in de GelreDome van zeven jaar geleden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties