Samenvatting FC Twente - PSV seizoen 2023-2024 (0-3)

Zaterdagavond speelde FC Twente in de Grolsch Veste tegen PSV. De ploeg onder leiding van Peter Bosz verkeert in absolute topvorm. Het verloor in de afgelopen twaalf eredivisieduels niet, hiermee staat de club uit Eindhoven op de eerste plaats. FC Twente, dat thuis al 24 wedstrijden ongeslagen is, gaat op jacht naar de overwinning.

FC Twente startte onrustig aan de bal. In de 24e minuut verloor Mees Hilgers de bal, waarna hij via een forse tackel met gestrekt been een overtreding maakte op Hirving Lozano. De centrale verdediger leek weg te komen met een gele kaart, maar na de ingreep van de VAR werd dit een rode kaart. In de 45e minuut kreeg FC Twente de kans op de 1-0, maar vergeet te scoren. Uit de counter van deze aanval scoorde Joey veerman de 0-1.

De 0-2 valt al snel na rust, in de 48e minuut valt de bal ongelukkig via het hoofd van Robin Pröpper binnen. De wedstrijd leek te gaan eindigen in een 0-2, maar in de 81e minuut valt de 0-3 door een fout in de opbouw bij FC Twente, doelpuntenmaker: Johan Bakayoko. Na negentig minuten voetballen was dat ook de eindstand.

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Brenet (45. Samspted), Pröpper, Hilgers, Smal, Sadílek (76. Eiting), Kjolo, Steijn (27. Van Hoorenbeeck), Rots (60. Van Wolfswinkel), Ugalde, Regeer (76. Taha).

Opstelling PSV: Benitez, Teze, Ramalho (79. Sambo), Boscagli, Dest, Schouten (67. Saibari), Til (76. Lang), Veerman, Bakayoko, De Jong (76. Pepi), Lozano (67. Tilman).