Eerste elftal

FC Twente verstevigt vijfde plek van Nederland op UEFA-coëfficiëntenlijst

FC Twente verstevigt vijfde plek van Nederland op UEFA-coëfficiëntenlijst

FC Twente heeft op donderdagavond de derde voorronde van de Conference League bereikt. Met de 1-1 in de verlenging, levert dit weer coëfficiëntenpunten op voor Nederland. Door de zege van FC Twente kan Nederland weer 0,100 punten bijschrijven.

Door het uitschakelen van het Zweedse Hammarby IF heeft FC Twente het Nederlandse voetbal goed op de kaart gezet. Ondanks de 1-0 stand na 90 minuten, heeft de 1-1 van Steijn Nederland maar liefst 0,100 coëfficiëntenpunt opgeleverd.

Nederland staat op dit moment op een hele knappe vijfde plek op de coëfficiëntenranglijst. Nederland heeft op dit moment 52.400 punten, Frankrijk volgt kort daarna met 51.914. De vijfde plek levert Nederland twee rechtstreekse plekken voor de groepsfase van de Champions League, dat ingaat vanaf het seizoen 2024-2025. De derde plek in de eredivisie kan zich dan ook nog plaatsen via de voorrondes in de groepsfase van de Champions League.

Portugal staat op een zevende plek met 46.816 punten. Donderdagavond verloor Vitoria de Guimarães van het Sloveense NK Celje. Hierdoor hebben de Portugezen een ploeg minder in de Europese competities om punten te scoren voor de UEFA-coëfficiëntenlijst.

FC Twente heeft tot dusverre 0,3 punten bij elkaar gespeeld. In deze fase van de voorrondes worden er nog geen bonuspunten uitgedeeld voor het behalen van de volgende voorronde. De UEFA-coëfficiëntenlijst zit moeilijk in elkaar en vergt veel rekenwerk. Het betreft de prestaties van de voetballanden van de afgelopen vijf seizoenen. Elk resultaat dat in Europees verband wordt behaald, levert punten op. In de voorrondes van een Europees toernooi worden de punten nog gehalveerd.

Bekijk hier de huidige stand van de UEFA-coëfficiëntenlijst:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties