Eerste elftal

'FC Twente vindt opvolger Van der Kraan: "Een ervaren sportbestuurder"'

'FC Twente vindt opvolger Van der Kraan: "Een ervaren sportbestuurder"'

De verwachting is dat er deze maand heel veel gaat gebeuren bij FC Twente. De club is bezig met een nieuwe hoofdsponsor, een nieuwe kledingsponsor, een nieuwe financieel directeur én een opvolger van Paul van der Kraan. Komende zomer komt er definitief een einde aan het tijdperk van de algemeen directeur bij FC Twente.

De club heeft gevraagd hem nog een extra jaar te blijven, maar volgens de berichten ziet met name de vrouw van Van der Kraan dit niet zitten. De directeur ging in de zomer van 2021 al met pensioen, maar werd vanwege de mismatch met zijn opvolger Jan-Willem Brüggenwirth gevraagd tijdelijk terug te keren. Inmiddels duurt deze tijdelijke periode ook alweer meer dan 14 maanden.

Maar inmiddels lijkt FC Twente de geschikte kandidaat te hebben gevonden. Volgens Gerben Kuitert, redacteur economie bij de Tubantia, heeft FC Twente eindelijk beet en zal de opvolger van Van der Kraan snel worden gepresenteerd.

"Ik heb begrepen dat de nieuwe directeur over twee weken wordt benoemd", vertelt hij als gast aan tafel bij de podcast De Ballen Verstand. De fout om iemand te nemen zonder ervaring is de voetbalwereld gaat FC Twente niet nog een keer maken. "De man komt uit de voetbalwereld, hij is een ervaren sportbestuurder. Of in elk geval uit de sportwereld, maar als het goed is uit de voetbalwereld." De naam van de nieuwe directeur weet ook Kuitert niet. "Ik ben heel benieuwd met wie ze op de proppen komen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties