Eerste elftal

FC Twente vreest uitsluiting Twente-supporters na incidenten bij GA Eagles

FC Twente vreest uitsluiting Twente-supporters na incidenten bij GA Eagles

FC Twente gaat een onderzoek starten naar de incidenten die plaats hebben gevonden tijdens de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. De wedstrijd moest worden gestaakt omdat beide supportersgroepen voorwerpen naar elkaar gooiden op de tribunes, waaronder losgerukte stoeltjes. Alles begon nadat er door Eagles-supporters vuurwerk in het uitvak werd gegooid. FC Twente wil de schade verhalen op de verantwoordelijken.

"Vernielingen aanrichten en het gooien van voorwerpen zijn onacceptabel", zo laat clubwoordvoerder Richard Peters weten in gesprek met De Stentor. Als de daders zijn gevonden zullen die de rekening gepresenteerd krijgen. Binnen welke termijn dit gaat gebeuren? "Dat kan een paar dagen tot een paar maanden duren."

De club vreest dat het hier niet bij gaat blijven en verwacht ook een boete van de KNVB. "Geld dat we liever op een andere manier besteden", vervolgt Peters die denkt dat de acties ook gevolgen kunnen hebben voor de supporters die zich niet hebben misdragen.

De kans bestaat dat de Twente-supporters niet meer welkom zijn bij uitwedstrijden. "Dat is de meest voor de hand liggende consequentie." FC Twente weerde dit seizoen zelf al de supporters van FC Utrecht omdat deze zich vorig seizoen zwaar hebben misdragen in en rondom de Grolsch Veste. Dit seizoen grijpen steeds meer clubs naar deze drastische maatregel waarbij de goede supporters moeten lijden onder de acties van een zeer kleine groep supporters die over de scheef gaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties