Eerste elftal

FC Twente wil seizoenkaart afpakken van supporters die zich misdragen

FC Twente wil seizoenkaart afpakken van supporters die zich misdragen

Er wacht mogelijk slecht nieuws voor de supporters op Vak-P. De KNVB is een onderzoek gestart naar de gebeurtenissen tijdens de thuiswedstrijd tegen Sparta. Sparta-speler Sambo vierde het doelpunt provocerend voor de fanatieke aanhang waarna hij een aantal bekers bier toegeworpen kreeg. Er moet nu worden gevreesd voor een wedstrijd zonder deel van de eigen aanhang.

"De KNVB wil weten of we er als club genoeg aan hebben gedaan om dit te voorkomen. Wellicht overbodig om nog eens te vermelden, maar FC Twente kan het niet accepteren als iemand zich in of rondom het stadion niet gedraagt. Dit kan een stadionverbod betekenen. FC Twente kan dan ook nog eens de seizoenkaart innemen. Eerder werd de kaart alleen geblokkeerd voor een bepaalde tijd. We begrijpen dat het geen populaire maatregel is, maar we willen geen incidenten meer."

FC Twente ging recentelijk akkoord met het schikkingsvoorstel van de KNVB naar aanleiding van de incidenten rondom de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Een boeten van 10.000 euro en een voorwaardelijke straf van een wedstrijd zonder een deel van de eigen supporters. Als de aanklager FC Twente wil straffen naar aanleiding van de gebeurtenissen tegen Sparta, dan is een deel van de supporters mogelijk tegen Ajax niet welkom of misschien zelfs tijdens de play-offs.

"Daarom vraag ik jullie nogmaals dringend rekening te houden met de aangescherpte maatregelen. We moeten er niet aan denken dat alle supporters vroegtijdig het stadion moeten verlaten. Laten we uitkijken naar een sfeervolle voetbalavond, vanavond thuis tegen N.E.C. Het is veel te lang geleden dat we een avondwedstrijd in De Grolsch Veste hebben gespeeld."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties