Samenvatting CD Eldense - FC Twente oefenwedstrijd seizoen 2023-2024 (0-1)

Vanmiddag speelde FC Twente een oefenwedstrijd tegen CD Eldense, dat vijftiende staat op het tweede Spaanse niveau. De wedstrijd werd gespeeld in Estadio Nuevo Pepico Amat, waar zo'n 3.000 van 4.000 plekken waren bezet. FC Twente moest het doen zonder Hilgers, die ontbrak wegens ziekte, en speelde met een zeer aanvallend middenveld bestaande uit Eiting, Vlap en Steijn. Het werd 0-0 in Elda.

FC Twente begon niet sterk aan de wedstrijd, die werd gespeeld op een matig veld. CD Eldense was een aantal keer dreigend, maar wist niet te scoren. Na 21 minuten spelen moest Van Wolfswinkel het veld verlaten met een hoofdblessure. Hij had problemen met zijn zicht, zag wazig. De zeventienjarige Vennegoor of Hesselink was zijn vervanger.

Halverwege de eerste helft zette FC Twente voor het eerst een goede aanval op. Een voorzet van Vlap werd weggewerkt door een verdediger van de Spanjaarden. Even later schoot Vennegoor of Hesselink over na nog een prima aanval. Ook de thuisploeg kreeg nog kans op de openingstreffer, maar het was Unnerstall die de 1-0 voorkwam met een fantastische reflex. Gelijk daaropvolgend kreeg Steijn een kans na een goede sprint van Van Bergen, maar de topscorer schoot net over. We gingen rusten met 0-0. Oosting zal niet tevreden zijn geweest, want het zag er verdedigend allemaal wat slapjes uit en in balbezit was het slordig.

Bij het begin van de tweede helft stond alweer de derde spits op het veld bij FC Twente. Ugalde, die eigenlijk niet eens bij de wedstrijdselectie zat, kwam in het veld voor Vennegoor of Hesselink. Aan het begin van de tweede helft kreeg Ünüvar een grote kans, even later CD Eldense ook. Er werd echter niet gescoord door beide ploegen.

Een kwartier voor tijd nog een interessant moment met Max Bruns en een aanvaller van de Spanjaarden, waartussen een opstootje ontstond. Veel spelers raakten betrokken en het was niet het minste opstootje, maar het bleef bij twee gele kaarten. Twee minuten later kreeg FC Twente bijna de 1-0 om de oren. Unnerstall probeerde een tegenstander achter het standbeen langs uit te kappen, maar op miraculeuze wijze ging het net goed.

Net voor tijd kwamen jeugdspelers Ribbers, Nagel en Kuster in het veld voor Ünüvar, Eiting en Vlap. Even later maakte FC Twente de 0-1. Verrassend genoeg was het Sem Steijn die de winnende treffer voor zijn rekening nam. Dat deed hij - ook niet geheel verbazingwekkend te noemen - op aangeven van Ugalde.