Eerste elftal

FC Twente zoekt naar 'schwung' en 'lefgozers': "Ballen tonen als je in de Veste speelt"

FC Twente zoekt naar 'schwung' en 'lefgozers': "Ballen tonen als je in de Veste speelt"

FC Twente heeft de laatste twee wedstrijden gewonnen, maar het spel was in beide wedstrijden niet opperbest. FC Twente speelt zakelijk, maar met te weinig durf. Tijdens de wedstrijden tegen Vitesse en sc Heerenveen zagen we te weinig flitsende aanvallen en mooie acties. De spelers en trainer van FC Twente hebben dat zelf ook door.

"Er moet meer schwung in komen. Het is te statisch en we creëren te weinig", zegt Michel Vlap bijvoorbeeld in gesprek met TC Tubantia. "De kunst is om de juiste spelers aan de bal te krijgen. Ik ben iemand die de bal wil hebben, die ook op zoek is naar de bal en altijd vooruit wil spelen in plaats van achteruit. Dat moeten we nog meer doen. We willen het publiek vermaken, dat is belangrijk."

"Vorig jaar hadden we veel creativiteit op het veld staan. Het is wat zakelijker geworden, we spelen meer als een team en geven niets weg. Maar ik snap ook het gevoel van de mensen, dat ze meer willen zien. Of we Brenet en Smal niet te veel missen? Dat zijn wel jongens die wat extra’s kunnen brengen. Josh die heel frivool is, die overal kan opduiken. Smal met zijn linkerbeen die af en toe een steekballetje geeft. Maar het ligt niet alleen aan hun afwezigheid. Andere jongens kunnen dat ook. Ik ben ervan overtuigd dat die creativiteit ook in deze selectie zit", aldus Vlap.

"De trainer heeft het altijd over lefgozers. We moeten meer lef tonen om Manfred Ugalde en mij in te spelen. Sla de linies over, speel iemand met een man in de rug aan die daarna wegdraait. Voor dat soort acties komen de mensen naar het stadion. Zeker bij ons. Als je in De Grolsch Veste speelt, moet je ballen tonen", zegt de matchwinner bij het duel tegen sc Heerenveen.

Andere tegenstanders

De ploeg moet wat vinden op de verdedigende tactieken die de tegenstanders steeds meer beginnen te hanteren als ze naar De Grolsch Veste komen, zo ziet Robin Pröpper. "Ons gevoel is hier zo sterk, dat tegenstanders wat anders gaan doen. Het zijn andere wedstrijden geworden en daar hebben wij het zelf naar gemaakt, om het zo maar eens te zeggen. Eerder probeerden ploegen nog wel op te bouwen en druk te zetten, maar dat doet niemand meer. Dat is onze verdienste. Ze schieten de bal naar voren, en gaan met elf man voor het eigen doel staan. Er zijn maar weinig teams die daar constant zo doorheen spelen. Maar wij zullen daar wel wat op moeten vinden."

Tevreden

Desondanks zijn beide spelers wel tevreden over de eerste periode van het seizoen. "Hoe moeizaam ook: het gaat om winnen. We hebben achttien punten uit zeven wedstrijden. Dat is toch geweldig?", besluit Vlap. FC Twente speelt aankomend weekend tegen Fortuna Sittard. Daarna is het tijd voor de tweede interlandperiode. FC Twente staat momenteel tweede, maar is nog in afwachting van wat AZ vanmiddag om 16:45 uur doet op bezoek bij Fortuna Sittard.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties