Eerste elftal

FC Utrecht reageert op vuurwerkgeluiden: "FC Twente supporters hebben zich ook niet wenselijk gedragen"

FC Utrecht reageert op vuurwerkgeluiden: "FC Twente supporters hebben zich ook niet wenselijk gedragen"

Afgelopen zondag speelde FC Twente met 1-1 gelijk op bezoek bij FC Utrecht. Na afloop van de wedstrijd ontstond er veel commotie, en ging het vooral over de vuurwerkgeluiden die gemaakt werden door de aanhang van de Utrechters. Volgens FC Utrecht is er tijdens de wedstrijd niet opgetreden, omdat supporters van de thuisclub hebben ingegrepen nadat enkele individuen herkend werden die de vuurwerkgeluiden maakten.

Volgens FC Utrecht hebben ook de supporters van FC Twente zich niet wenselijk gedragen tijdens de wedstrijd. "Er zijn rondom deze wedstrijd meerdere punten voor de evaluatie die niet thuishoren in ons stadion: zo zijn er een aantal andere spreekkoren geweest over en weer en is er bij de uitstroom van het uitvak met vuurwerk gegooid richting onze beveiligers. Daar gaan we uiteraard ook op handelen, want dit is niet wenselijk gedrag", zo laat de woordvoerder van FC Utrecht weten.

De rivaliteit tussen de aanhang van FC Twente en FC Utrecht bestaat al meerdere jaren. Vanwege ongevallen in de afgelopen jaren, kreeg FC Twente ook slechts 400 kaarten beschikbaar voor het uitvak. Beide clubs zijn al een langere tijd in gesprek om ervoor te zorgen dat er weer een goede band ontstaat tussen beide supportersaanhangen.

De woordvoerder was van tevoren tevreden over het verloop naar de wedstrijd toe. "We spreken ook graag over de positieve punten rondom deze wedstrijd, waar heel veel werk aan vooraf is gegaan. Waar we direct en veel in verbinding zijn geweest met FC Twente en we willen toewerken naar volle uitvakken over en weer."

Na het puntverlies van FC Twente ging het met name over de vuurwerkgeluiden tijdens de wedstrijd. Dit hebben de verantwoordelijkheden van FC Utrecht ook geconstateerd: "Ook wij hebben de kortstondige vuurwerk geluiden geconstateerd, dat keuren wij uiteraard af. Op het moment dat een dergelijk signaal wordt geconstateerd, gaan wij direct monitoren en handelen”, aldus een woordvoerder van FC Utrecht in gesprek met de Tubantia.

"Dat laatste deden ook de supporters rondom de individuen die de geluiden maakten, zij grepen in en corrigeerden het verkeerde en ongewenste gedrag. Hierdoor bleef het bij een kortstondig, en door enkele individuen gemaakt - niet massaal - geluid en is er niet ingegrepen door ons. Geen enkel kwetsend gedrag is te tolereren in ons stadion, dus wij keuren de actie van de enkeling af. Het is goed om te zien dat de supporters eromheen dat ook hebben gedaan", zo besluit de woordvoerder van FC Utrecht.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties