Eerste elftal

FC Utrecht weigert groot deel Twente-supporters toegang tot de Galgenwaard

FC Utrecht weigert groot deel Twente-supporters toegang tot de Galgenwaard

Op zondag 16 april speelt FC Twente de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Bij deze wedstrijd zijn er slechts een beperkt aantal Twente-supporters welkom. De lokale driehoek in Utrecht heeft besloten dat er slechts 200 Twente-supporters welkom zijn in het uitvak. Dit meldt de Tubantia.

Eerder dit seizoen werd de wedstrijd FC Twente - FC Utrecht gespeeld zonder uitsupporters. Die werden door de burgemeester geweerd omdat ze zich het seizoen ervoor zwaar hadden misdragen door onder andere bekers met urine in het vak met Twente-supporters te gooien.

FC Twente gaat nu overleggen met de supportersverenigingen hoe het probleem op te lossen. Vlak voor de uitwedstrijd tegen PSV werd de capaciteit van het uitvak gehalveerd wegens veiligheidsoverwegingen. De sv's hebben het toen onderling opgelost.

Ook voor de uitwedstrijd tegen Feyenoord kreeg FC Twente maar iets meer dan de helft van de normaal beschikbare kaarten. In het uitvak van de Kuip zijn normaal 1.200 plekken beschikbaar, maar FC Twente kreeg slechts 700 kaarten. De supportersverenigingen besloten over te gaan tot een boycot waardoor het uitvak leeg bleef.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties