Eerste elftal

FC Volendam verliest naast Eiting ook sterkhouder aan Schalke 04

FC Volendam verliest naast Eiting ook sterkhouder aan Schalke 04

FC Volendam is vlak voor het verstrijken van de transferdeadline en enkele dagen voor de confrontatie met FC Twente twee sterkhouders kwijtgeraakt. De eerste is natuurlijk Carel Eiting die voor de tweede keer een arbitragezaak aanspande tegen FC Volendam en deze woensdagavond won. FC Volendam moet medewerking verlenen aan de transfer naar FC Twente voor uiterlijk vrijdagavond 1 september om 00.00 uur. De Tukkers moeten in ruil één miljoen euro overmaken.

Naast Eiting nam de club uit het vissersdorp ook afscheid van een andere sterkhouder. De 24-jarige linksback Derry John Murkin maakt de overstap naar Schalke 04, de bevriende club van FC Twente. Murkin werd in het verleden ook al eens gelinkt aan FC Twente, maar zover bekend werd de club nooit concreet. Murkin heeft bij Schalke een contract getekend tot medio 2026.

Naast Eiting en Murkin zijn er nog meer spelers vertrokken die afgelopen seizoen nog in de basis stonden tegen FC Twente. Walid Ould-Chikh maakte de overstap naar Roda JC waar hij nu al een sensatie is en Henk Veerman en Daryl van Mieghem maakten de overstap naar ADO Den Haag.

FC Volendam is het nieuwe seizoen niet goed begonnen. Het verloor thuis met 2-1 van Vitesse en een week later verloor het met 4-1 op bezoek bij Go Ahead Eagles. Naast de vertrokken spelers moeten De Wijdbroeken het ook doen zonder Robert Mühren. Hij kreeg tegen Vitesse rood en werd daarvoor twee duels geschorst. FC Twente begon de competitie met twee overwinningen, 4-1 op Almere City FC en 3-1 op PEC Zwolle. De aftrap van FC Volendam FC Twente is komende zondag om 14:30 uur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties