Eerste elftal

Fenerbahce kiest opstelling uit luxe, FC Twente uit noodzaak

Fenerbahce kiest opstelling uit luxe, FC Twente uit noodzaak

FC Twente gaat het op donderdagavond opnemen tegen de Turkse grootmacht Fenerbahce. Er zijn veel twijfelgevallen bij FC Twente, zo kan Smal er zeker niet bij zijn en kampen Vlap, Steijn, Regeer en Brenet allemaal met blessures. Bij Fenerbahce is dat totaal geen probleem, ze hebben spelers genoeg om uit te kiezen.

Fenerbahce speelde maandagavond nog een competitieduel tegen promovendus Samsunspor. In de wedstrijd vielen miljoenenaankopen Fred en Ünder beide uit met een lichte blessure. Het is nog niet duidelijk of de spelers aan de aftrap staan in de wedstrijd tegen FC Twente. Fenerbahce heeft op bijna elke positie drie dubbele bezetting, waardoor de gaten in de opstelling makkelijk worden opgevuld.

De trainer van Fenerbahce, Ismail Kartal, geeft dan ook aan dat hij zijn basiselftal selecteert op basis van fitheid. De fitste spelers zullen meedoen vanaf de aftrap, terwijl miljoenenaankopen met pijntjes eventueel op de bank gehouden worden. Bij FC Twente is deze situatie totaal anders, cruciale spelers zoals Brenet, Regeer, Vlap en Steijn worden klaargestoomd voor het duel tegen Fenerbahce.

Het is nog onduidelijk of Brenet en Regeer mee kunnen doen vanaf het begin. Regeer startte tegen PEC Zwolle voor de tweede keer in de basis, maar moest het veld al na 30 minuten verlaten. Ook Brenet moest de wedstrijd met een blessure verlaten na een onbesuisde tackle van Van Hintum. Oosting zal op de wedstrijddag zijn beslissing maken welke spelers er zullen starten, en daarmee fit genoeg geacht worden.

Bij Fenerbahce is er weinig stress rondom de spelers met pijntjes. Er wordt veel gerouleerd bij de ploeg, zo begon afgelopen maandag Dzeko in de basis in het competitieduel en zal Batshuayi hoogstwaarschijnlijk tegen FC Twente vanaf de basis beginnen. De selectie van Fenerbahce beschikt over maar liefst 43 contractspelers, waarvan 16 internationals.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties