Fenerbahce tegenstander van FC Twente na ruime overwinning in onderbroken duel

Fenerbahce is de tegenstander van FC Twente in de play-offs van de Conference League. De Turken wonnen na de 3-1 thuisoverwinning met 0-3 op bezoek bij het Sloveense NK Maribor. De heenwedstrijd tegen 'Fener' wordt op donderdag 24 augustus gespeeld in Sükrü Saracoglustadion, de return wordt op donderdag 31 augustus gespeeld in De Grolsch Veste.

Fenerbahce kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Na zeventien minuten was het rechtsbuiten Irfan Kahveci die op aangeven van de Belgische spits Michy Batshuayi de 0-1 maakte. NK Maribor kreeg na ruim een half uur spelen de ideale kans om nog enigszins terug te komen in het tweeluik, maar spits Arnel Jakupovic miste een strafschop. Er werd niet meer gescoord in Slovenië, maar er gebeurde wel iets anders opmerkelijks.

De superfanatieke supporters van NK Maribor kregen het in de 66e minuut aan de stok met fans van Fenerbahce en begonnen met vechten. De supportersrellen op de tribunes zorgden ervoor dat de wedstrijd tijdelijk gestaakt werd. De politie probeerde er onder meer met behulp van pepperspray voor te zorgen dat de supporters van de Turkse club het stadion verlieten. De wedstrijd werd na ruim een half uur hervat. In de 77e minuut zorgde oud-Feyenoorder Sebastian Szymanski met een prachtgoal nog voor de 0-2 en in de 79e minuut maakte Dusan Tadic de 0-3. Fenerbahce zegevierde met 6-1 over twee duels.

FC Twente kwam over twee wedstrijden eenvoudig langs het Letse Riga FC. Het won met 5-0 over twee duels. Aankomend weekend speelt de ploeg van trainer Joseph Oosting tegen PEC Zwolle, waarna de focus volledig gaat naar het tweeluik met Fenerbahce. Tussen de twee wedstrijden tegen de Turkse topclub stond de thuiswedstrijd tegen Vitesse gepland, maar FC Twente heeft besloten deze te verplaatsen door de belangrijke Europese wedstrijden. Het duel tegen Vitesse wordt op woensdag 27 september om 20:00 uur ingehaald.

Voor Fenerbahce startte net als voor FC Twente afgelopen weekend de nationale competitie. De Turken kwamen vroeg in de thuiswedstrijd bij een 2-0 voorsprong tegen tien man van Gaziantep te spelen, maar hadden het toch nog lastig. Uiteindelijk werd met 2-1 gewonnen. De volgende wedstrijd van 'Fener' is aankomende maandag om 20:00 uur op bezoek bij Samsunspor. Tussen de duels tegen FC Twente speelt Fenerbahce nog het thuisduel tegen stadsgenoot Basaksehir, dat vorig jaar vijfde werd. Fenerbahce werd vorig seizoen zelf tweede met tachtig punten uit 36 wedstrijden, op acht punten achterstand van aartsrivaal Galatasaray.