Eerste elftal

Feyenoord-loting speelt in achterhoofd Oosting, strijdplan tegen PSV ongewijzigd

Feyenoord-loting speelt in achterhoofd Oosting, strijdplan tegen PSV ongewijzigd

Op 21 december reisden 1.600 Tukkers naar Eindhoven om hun ploeg aan te moedigen in de bekerwedstrijd tegen PSV. Een dag eerder arriveerde FC Twente al in Noord-Brabant om zich optimaal voor te kunnen bereiden op de wedstrijd. Dat alles bleek uiteindelijk tevergeefs. Het duel in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker werd afgelast vanwege de hevige regenval, die het veld onbespeelbaar maakte.

Daardoor zijn de omstandigheden nu wat anders dan normaal. PSV en FC Twente spelen een wedstrijd in de tweede ronde, terwijl veertien andere ploegen al strijden in de achtste finales. Voor trainer Joseph Oosting is het een rare gewaarwording. "Als je normaal gesproken een bekerwedstrijd wint, dan kun je even genieten en is het wachten op de volgende dag, als de loting is", vertelt de 51-jarige oefenmeester in gesprek met TC Tubantia.

Nu is al bekend tegen wie FC Twente de volgende ronde eventueel speelt. Dat zal op bezoek bij Feyenoord in De Kuip zijn. "Dat zit wel in je achterhoofd, ja", laat Oosting daarover weten. De trainer wil graag vol voor KNVB Beker gaan, al ligt de prioriteit uiteindelijk bij de competitie. "In de competitie willen we ook iets betekenen en soms kan dat bijten met de beker. Over drie dagen moeten we alweer vol aan de bak bij NEC. Wie zijn er fit, wie is er fris, met wie gaan we beginnen en eindigen? Daar hebben we naar elkaar gekeken."

Op 21 december speelde Oosting met een verrassende opstelling. Er stond geen enkele buitenspeler op het veld, maar wel vier middenvelders en twee spitsen. Wat Oosting precies wilde, is niet duidelijk, maar het strijdplan blijft ongewijzigd. "We hebben destijds iets uitgedokterd en daar houden we aan vast. We proberen het weer opnieuw, al kunnen sommige namen wat anders zijn. Maar ons plan blijft hetzelfde. En ja, achteraf weten we of dat goed is geweest, of niet", besluit de Emmenaar.

Opstelling 21 december: Unnerstall, Brenet, Hilgers, Pröpper, Smal, Sadílek, Eiting, Regeer, Steijn, Van Wolfswinkel, Ugalde
Welke elf namen verwacht jij nu aan de aftrap tegen PSV? Laat het weten in de reacties.

Voorspel en win onze Voetbalpool!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties