Eerste elftal

Feyenoorder wees FC Twente af: 'Gebrek aan kansen om in Nederlandse top te komen'

Feyenoorder wees FC Twente af: 'Gebrek aan kansen om in Nederlandse top te komen'

FC Twente wilde Thomas Beelen afgelopen zomer terughalen naar de club. De talentvolle verdediger speelde al in de jeugdopleiding van de Tukkers, maar vertrok in 2016. FC Twente ging destijds bijna failliet en besloot afscheid te nemen van enkele bussen die werden gebruikt om jeugdspelers van en naar het trainingscomplex te vervoeren. Voor Harderwijker Beelen was er op vijftienjarige leeftijd daarom geen beginnen meer aan.

Via de Harderwijkse amateurclub VVOG kwam Beelen in de jeugdopleiding van PEC Zwolle terecht. Hij maakte een razendsnelle ontwikkeling door en ging snel van bankzitter bij Onder 2`1 naar uitblinker bij PEC Zwolle in de Keuken Kampioen Divisie. Onder andere FC Twente had daarom interesse. "In anderhalf jaar van de bank in Onder 21 naar in de belangstelling van Feyenoord, PSV, FC Twente en AZ. Zo snel ging het bij mij", weet Beelen zich te herinneren in gesprek met Voetbal International.

"Ik trainde mee met de selectie van PEC, Schreuder en Plat gaven me een kans, ik ben nooit meer uit het elftal gegaan en vervolgens heb je de clubs voor het uitkiezen. Je zou er in de war van kunnen raken. FC Twente en AZ meldden zich eerst. Mooie clubs, allebei en misschien wel een logischere stap na Zwolle." Volgens Jan Streuer wilde PEC Zwolle te veel geld hebben, maar het blijkt nu dat Beelen FC Twente ook al had afgewezen. Daarbij doet hij een opvallende uitspraak: via FC Twente zouden er een gebrek aan kansen zijn om in de Nederlandse top terecht te komen.

"Toen PSV kwam en mijn agent Orlando Engelaar me vertelde dat óók Feyenoord interesse toonde, had ik al besloten dat ik naar een van die clubs zou gaan. Via Twente en AZ kom je niet makkelijk terecht in de Nederlandse top en dat was wel waar ik graag wilde spelen. Als je kijkt waar ik vandaan kom, kan ik niet níét naar de top gaan", besluit Beelen, die dit seizoen in elf eredivisiewedstrijden een basisplaats had bij Feyenoord.

Opinie: Snap jij de redenering van Beelen? Laat het weten in de reacties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties