Eerste elftal

Fiorentina finalist: "Slechtst mogelijke loting gehad"

Fiorentina finalist: "Slechtst mogelijke loting gehad"

FC Twente speelde dit seizoen enkele Europese wedstrijden in de Conference League. De Tukkers kwamen in de laatste ronde voor de groepsfase en lootten het Italiaanse Fiorentina. FC Twente werd uitgeschakeld door de Italianen. Fiorentina behaalde deze week de finale van het toernooi.

Jans wordt ernaar gevraagd bij 1Twente. "Nederlandse clubs worden allemaal uitgeschakeld door ploegen die in de finale komen. Het is wel een bevestiging dat we met Fiorentina de slechtst mogelijk loting hebben gehad. De Conference League is wel een mooi toernooi voor ploegen zoals wij", aldus Jans.

FC Twente speelde in de Conference League eerder tegen het Servische FK Cucaricki. Ze wonnen daar met 1-3 en thuis met 4-1. Fiorentina was daarna de tegenstander. Dit was een van de beste teams die ze toen konden loten. De overige teams waren: Brøndby IF, FC Basel, Breidablik, Istanbul Basaksehir, APOEL Nicosia of FC Kyzylzhar Petropavlovsk.

FC Twente is volgend seizoen allerminst zeker voor een Europees avontuur. De Tukkers moeten waarschijnlijk de play-offs gaan spelen en komen dan bij winst in de tweede voorronde van de Conference League. Dat zou betekenen dat FC Twente een ronde meer moet spelen dan vorig seizoen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties