Eerste elftal

Fiorentina in de finale: "Als er één ploeg is die je het niet gunt"

Fiorentina in de finale: "Als er één ploeg is die je het niet gunt"

Dit seizoen begon FC Twente aan een Europees avontuur. Ze drongen door tot de laatste voorronde van de Conference League en lootten Fiorentina. De wedstrijd in Italië werd 2-1 en in Enschede 0-0. De Tukkers werden uitgeschakeld, wat geen schande is, want de Italianen staan nu in de finale. Toch hebben velen het gevoel dat er meer in gezeten heeft.

"Niet te geloven", begint Wantia bij de Oosttribune Podcast. "Als er één ploeg is, die ik het niet gun, dan is het Fiorentina. Met dat wangedrag van de supporters in de Grolsch Veste." Van Wissing is het eens met zijn gesprekspartner: "Zonder meer, en ook die spelers die de hele tijd gingen tijdrekken. Och, die linksback, wat een taaie was dat."

"FC Twente was er zo dicht bij een paar keer, die kopbal in de laatste minuut. Vlap had hem moeten maken in die wedstrijd. Ze hadden gewoon heel ver kunnen komen", stelt Van Wissing. Wantia trekt dat in twijfel: "Ik weet niet of ze alle resultaten zouden boeken die Fiorentina heeft gedaan, maar in de competitie hebben ze ook het een en ander laten liggen. Het is wel een beetje het seizoen van de gemiste kansen", besluit Wantia.

FC Twente is voor volgend seizoen nog in de race voor een Europees ticket. De Tukkers worden vijfde in de eredivisie en gaan deelnemen aan de play-offs. Bij winst gaan de Tukkers naar de tweede voorronde van de Conference League. Dit betekent dat FC Twente één voorronde meer moet gaan spelen dan vorig seizoen, toen de vierde plek werd behaald.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties