Eerste elftal

Fitte Ünüvar baalt van reserverol bij FC Twente

Fitte Ünüvar baalt van reserverol bij FC Twente

FC Twente heeft zondagmiddag ook de tweede competitiewedstrijd winnend afgesloten. De Tukkers wonnen in een nagenoeg uitverkochte Grolsch Veste met 3-1 van promovendus PEC Zwolle dat voetballend weinig in had te brengen, maar door slordigheden wel enkele kansen kreeg. Wat te denken van de strafschop na gestuntel van meerdere spelers, waaronder Kjolo die drie minuten daarvoor was ingevallen voor de geblesseerde Regeer. FC Twente had het overwicht, maar kijkend op basis van de expected goals (xG) kreeg PEC Zwolle te weinig. De Zwollenaren hadden een xG van 1.78 en FC Twente 1.37.

Ünüvar zal zich verbeten hebben op de bank. Hij zag dat Oosting opnieuw koos voor Van Wolfswinkel als linksbuiten en dat stak hem wel een beetje, want naar eigen zeggen is hij fit. "Ja, dan ben ik wel ongeduldig op de bank. Je wilt voetballen, laten zien wat je kunt. In de voorbereiding was het logisch dat ik niet alles speelde, ik moest nog opbouwen, kwam ook terug van een blessure. Maar nu voel ik me helemaal fit en klaar om te spelen", aldus de huurling van Ajax in gesprek met Geert-Jan Jakobs van Voetbal International.

"Ik ben fit, dat is het belangrijkste. Nu is het aan de trainer. In invalbeurten moet ik het nog laten zien. Je krijgt niet heel lang de tijd, dan moet je vooral energie brengen. Dat hebben Vlap en ik samen wel gedaan, volgens mij. Mijn doel is de club helpen met mijn kwaliteiten, mezelf ontwikkelen en lekker minuten maken. Zorgen dat FC Twente en ik samen naar een hoger niveau gaan."

Heeft hij al een idee wat hij na dit seizoen wil gaan doen? Is een terugkeer bij Ajax aan de orde? "Het is nog zo vroeg, tegen het einde van het seizoen zullen we wel zien wat er gebeurt. Ik geef honderd procent op de training en tijdens invalbeurten, ook al baal ik dat ik niet start. Zo hoop ik snel kans te krijgen in de basis." Stiekem hoopt Ünüvar komende donderdag op zijn een basisplek. Dan gaat FC Twente op bezoek bij Fenerbahce, de club waar hij vorig seizoen als speler van Trabzonspor niet tegen speelde. "Als die kans donderdag komt, zou dat extra mooi zijn.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties