Eerste elftal

Flinke rel bij Tsjechië na nachtclubbezoek, vlak voor allesbeslissende EK-kwalificatiewedstrijd

Flinke rel bij Tsjechië na nachtclubbezoek, vlak voor allesbeslissende EK-kwalificatiewedstrijd

Vlak voor de allesbeslissende EK-kwalificatiewedstrijd van Tsjechië tegen Moldavië, is er een rel ontstaan bij de selectie van Tsjechië. Drie ploeggenoten van Michal Sadílek zijn uit de selectie gezet omdat ze zaterdagavond een nachtclub zouden hebben bezocht. Het gaat om Vladimir Coufal, Jakub Brabec en Jan Kuchta. De bondscoach kende geen genade en zette alle drie de spelers buiten de selectie.

Het wegsturen van het drietal heeft flinke gevolgen, want de afgelopen wedstrijd stonden alle drie de spelers in de basis tegen Polen. Die wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel en zorgde voor de uitschakeling van Polen. "We hadden verwacht dat de jongens klaar zouden zijn voor maandag. Ze hebben er spijt van en hebben excuses aangeboden tegenover de ploeg, maar dat is helaas niet genoeg. Ze realiseren zich wat ze het team hebben aangedaan. Maar het is gebeurd en ze moeten de consequenties accepteren", aldus de Tsjechische bondscoach Jaroslav Silhavy.

Tsjechië speelt vanavond de belangrijkste wedstrijd van het jaar. De ploeg heeft genoeg aan een gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen de directe concurrent Moldavië. De verwachting is dat Sadílek, net als in de vorige week, zal starten in de basis. De aftrap is om 20:45 uur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties