Eerste elftal

Fraser trots na verslaan 'fantastisch en geweldig' FC Twente

Fraser trots na verslaan 'fantastisch en geweldig' FC Twente

RKC Waalwijk is er verantwoordelijk voor dat FC Twente haar ongeslagen status kwijt is in de eredivisie. De Brabanders scoorden zondag in de 89e minuut de 1-0 en gaven deze voorsprong in de vier minuten blessuretijd niet meer weg. Na de wedstrijd stond een tevreden Henk Fraser voor de camera van ESPN. Hij begon de competitie met vier nederlagen op rij, maar behaalde daarna zes punten uit twee wedstrijden.

"Je weet dat als je geen resultaten haalt, dit effect heeft op de sfeer en het vertrouwen. Je probeert de jongens er bij te houden en dat ze niet gaan twijfelen. Dat is iets waar we mee bezig waren. De bereidheid was er altijd al en ook in de vier voorgaande wedstrijden hebben we gedeeltes gedomineerd. Alleen dan scoren we niet en geven we relatief veel weg. Daarom was ik ook niet zenuwachtig. Nu twee keer achter elkaar winnen geeft nu een euforisch gevoel."

Fraser vindt dat zijn ploeg de overwinning mede heeft afgedwongen op fitheid. "We oogden in de tweede helft nog best fris en op basis daarvan hebben we het wel afgedwongen. Eerlijkheidshalve moet je wel in de wedstrijd blijven. We hebben ook niet veel gecreëerd, maar we hebben ook niet veel weggegeven. Zolang je in de wedstrijd blijft, dan weet je dat dit kan gebeuren. Heel vaak gebeurt het andersom, maar nu hebben we het geluk dat ie onze kant op valt."

Was een gelijkspel niet terecht geweest kijkend naar de hele wedstrijd? "Ja, misschien wel. Alleen is in de wedstrijd blijven ook een onderdeel van het spelletje. FC Twente is een fantastische ploeg. Ik heb ze tegen Ajax live gezien en dat was wel indrukwekkend. Ze waren absoluut de bovenliggende partij, maar je zou ons tekort doen als we zeggen dat Twente geen goede wedstrijd heeft gespeeld. Ik denk dat een deel komt door de organisatie van mijn ploeg, de bereidheid van mijn ploeg en ook de discipline om in de wedstrijd te blijven. Het was gewoon een geweldige ploeg waartegen we speelden."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties