Eerste elftal

Geëmotioneerde Kjolo nam huilend afscheid van Ugalde en legt uit waarom

Geëmotioneerde Kjolo nam huilend afscheid van Ugalde en legt uit waarom

Manfred Ugalde is sinds maandagavond officieel speler van Spartak Moskou. Hij tekende een contract voor vierenhalf jaar bij de Russische topclub waar hij teamgenoot wordt van Quincy Promes. Hij laat een flinke leegte achter bij FC Twente, maar ook bij Mathias Kjolo. De Costa Ricaan en de Noor waren beste maatjes. Kjolo begrijpt de keuze van Ugalde, maar heeft het wel moeilijk met zijn vertrek.

"Hij was mijn beste vriend binnen het team. Eerlijk gezegd was het misschien wel één van de meest trieste dagen in mijn voetbalcarrière", aldus de openhartige middenvelder bij VoetbalTijd. "Ik had een hele goede connectie met Manfred. We hadden vanaf dag één een hele goede klik. Hij was niet goed in Engels, maar we konden wel goed communiceren op en naast het veld. We gingen bijvoorbeeld samen uit eten en bowlen."

"Toen ik het nieuws kreeg dat Manfred weg zou gaan stuurde ik hem een bericht met de vraag of hij even afscheid kwam nemen. Hij is donderdag bij mij thuis geweest en we hebben gesproken over wat er de komende weken zou gaan gebeuren." Op de vraag of er ook tranen vloeiden antwoordde Kjolo eerlijk: "Jazeker." Of hij het ook lastig vindt dat Ugalde heeft gekozen voor een club in Rusland? "Daar wil ik niet te veel over zeggen. Ik heb respect voor Manfred en ik begrijp zijn keuze helemaal."

"Toen we ons laatste gesprek hadden heeft hij gezegd dat hij ook geluk had omdat de trainer en de technisch directeur Spaans spreken. En er zijn ook nog twee Spaanstalige teamgenoten. Hij zei vanaf het begin dat hij er een goed gevoel bij had. Zijn vriendin gaat met hem mee en zijn familie komt hem daar zeker bezoeken. Ik wens hem heel veel succes."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties