Eerste elftal

Geen 'lang zal hij leven', maar 'schaam je kapot' bij dramatisch thuisdebuut Jans

Geen 'lang zal hij leven', maar 'schaam je kapot' bij dramatisch thuisdebuut Jans

'Welkom op het feestje van Ron Jans', zei de stadionspeaker van FC Utrecht voor de debuutwedstrijd van Ron Jans in de Galgenwaard. De trainer werd een dag voor de wedstrijd 65 jaar oud. 'En dat feestje viert hij hier met jullie. En de punten blijven hier.' Het ging echter helemaal mis voor Jans en FC Utrecht. Almere City FC pakte in de Domstad haar eerste eredivisieoverwinning ooit door met 0-2 te winnen.

"Ik heb gehoord dat ze dat hebben gezegd", vertelt Jans na de wedstrijd in gesprek met Voetbal International. "Achteraf is dat niet zo’n handige opmerking geweest. Dat komt niet van mij in ieder geval." Jans wist zijn eerste wedstrijd als trainer van FC Utrecht met 1-3 te winnen op bezoek bij Heracles Almelo, maar verloor vervolgens met 3-0 van NEC Nijmegen en met 0-2 van Almere City.

Jans ziet dat er nog weinig vertrouwen zijn ploeg zit. "Succes is het beste medicijn voor individuele spelers en het team", zegt hij echter. "Of ik moedeloos word van de situatie? Integendeel! Tegen de stroom inroeien heeft ook wel z’n charme. Maar dan moet je wel een tandje bijzetten. Ik zit niet alleen in die boot. De uitdaging wordt alleen maar groter. Ik vind dat deze selectie echt wel kwaliteit heeft. Het moet alleen van verder komen dan we twee wedstrijden terug misschien hadden gedacht", aldus Jans.

'Schaam je kapot!'

Het 'schaam je kapot' klonk door de Galgenwaard na de 0-2 nederlaag. "Ik heb niet het gevoel dat het aan mij gericht is. Maar wel op mijn jongens en mijn club. Dan wil je tonen dat je er voor hen bent. We gaan gewoon met z’n allen door. Dat heb ik ook gezegd in de kleedkamer. We moeten omhoog, maar dat kan alleen als team. Iedereen die daarbij wil zijn die heeft aan mij een helpende hand. Zo zie ik mijn rol", besluit de trainer.

De laatste drie seizoenen was Ron Jans succesvol trainer van FC Twente. Hij behaalde tweemaal Europees voetbal met de Tukkers. Na drie jaar vond Jans het goed geweest en wilde hij genieten van zijn sabbatical. Toen FC Utrecht aanklopte na zo'n drie maanden rust, besloot Jans echter toch weer aan de slag te gaan. Hij staat voor een lastige klus, zo blijkt nu wel. FC Utrecht staat één-na-laatste met drie punten uit zeven duels.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties