Eerste elftal

Geen vuurwerkacties op trainingscomplex: FC Twente houdt de hekken gesloten in aanloop naar de Twentse Derby

Geen vuurwerkacties op trainingscomplex: FC Twente houdt de hekken gesloten in aanloop naar de Twentse Derby

Zondagmiddag om 14:30 uur wordt er in Almelo afgetrapt voor de eerste Twentse derby van het seizoen 2023-2024. Het is het treffen tussen de nummers acht en drie van de ranglijst waarbij het onderlinge verschil tien punten is in het voordeel van de Enschedeërs. FC Twente won de laatste drie wedstrijden op rij en is in bloedvorm. Dat geldt niet voor Heracles dat de van de laatste vijf wedstrijden maar één keer wist te winnen. Twee keer werd er verloren en twee keer gelijkgespeeld.

Bij FC Twente wordt in alle rust toegeleefd naar de wedstrijd. "Vanaf dinsdag wordt er al besloten getraind, dus in Hengelo zullen er geen vuurwerkacties zijn", begint Leon ten Voorde van de Tubantia. "Misschien alleen als ze zondag vertrekken, maar dat weet ik niet. Door dat soort acties word je vaak verrast. Maar Twente leeft toe naar de wedstrijd in betrekkelijke rust, en waarom ook niet."

"De ploeg staat er uitstekend voor met een derde plek op de ranglijst. Dus ze zullen vol vertrouwen richting Almelo gaan. Hoewel de statistieken uit het recente verleden dit niet rechtvaardigen." FC Twente won voor het laatst in Almelo in 2014. Daarna werd er twee keer verloren en drie keer gelijkgespeeld. "Maar die statistieken zeggen allemaal niks. Het is gewoon een lastige uitwedstrijd voor FC Twente en dat zullen ze zich ook wel beseffen."

Een onderdeel dat het extra lastig maakt, is de gehekelde kunstgrasmat. "Geen enkele ploeg gaat daar graag naar toe. Het is kustgras en daar houden eredivisiespelers niet van. En het is ook nog eens een heel slecht veld waar zelfs de amateurs die daar door de week op voetballen over klagen." Er is ook wat positiefs te melden, want het wordt de laatste Twentse derby op kunstgras. Volgens seizoen speelt Heracles na vele jaren weer op echt gras. "En dan kan geen enkele ploeg meer zeggen dat het komt door het kunstgras als ze hebben verloren in Almelo. Dan zijn we ook van dat gedoe af."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties