Eerste elftal

Gefrustreerde Van Hanegem ergert zich aan spel FC Twente en scheidsrechter Higler

Gefrustreerde Van Hanegem ergert zich aan spel FC Twente en scheidsrechter Higler

FC Twente won zondag met 2-1 van Feyenoord. De supporters van FC Twente zagen vooral een geweldig spelend en voor elke meter strijdend elftal, dat de overwinning dik verdiende. Feyenoord-supporters klagen echter over scheidsrechter Dennis Higler, die bij beide supportersgroepen en teams het bloed onder de nagels vandaan haalde. Feyenoord-icoon Willem van Hanegem zag nog een andere reden voor de overwinning van FC Twente, namelijk het 'irritante' spel van FC Twente.

"Er zullen ook wel mensen achter FC Twente aanrennen deze week. Want ze wonnen van Feyenoord", schrijft Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Alles is daar gebaseerd op het randje opzoeken, dan gaat dat publiek er volledig achter staan en heb je een zware wedstrijd. Als ze niet in De Grolsch Veste spelen, zie je al dat het een stuk minder is. Maar Feyenoord, kom op zeg. Die jongens hebben toch tegen Atlético Madrid gespeeld? En tegen Lazio?"

"Dan laat je jezelf toch niet zo opzijzetten door jongens als Steijn, Sadílek, Hilgers en Pröpper? Ze rollen bij Twente als ze een voorsprong hebben elk duel over het gras. Als regerend landskampioen zeg je na een paar minuten toch: ga nou niet leuk doen vanmiddag, Sadílek. Maar ze lieten het allemaal maar gebeuren. Dat viel mij erg tegen."

"Dat was slecht. En natuurlijk moet je dan ook een scheidsrechter hebben die iets kan. En dan is Dennis Higler de verkeerde. Die man heeft de hele wedstrijd dat gebaar naar zijn stopwatch gemaakt. Stoer van 'rek nou geen tijd, want we spelen net zo lang door'. Maar de trainers hebben zich bij FC Twente - Feyenoord de zenuwen gewisseld", aldus de oud-international.

"De verzorger van FC Twente moest om de paar minuten naar spelers sprinten die net deden of ze zwaar geblesseerd waren. De VAR had zo’n beetje een kwartier nodig om te bekijken of de 2-0 nou wel of geen buitenspel was. En dan trekt die Higler er welgeteld zes minuten bij. Hoe kan dat? In de blessuretijd had Twente gewoon weer twee ‘zwaar’ geblesseerde spelers. En als je een snotneus hebt, laat Higler verzorging toe."

"Begrijp me goed. Feyenoord verdiende geen punten. En een kwartier extra tijd was ook de redding niet geweest. Maar misschien kunnen we in Nederland nog eens kijken naar de blessuretijd. Er gaan miljoenen om in de sport, maar extra tijd is nog steeds een kwestie van hoe de pet staat bij de scheidsrechter. Verder gun ik Joseph Oosting zijn successen, hoor. En het Twentse publiek was blij, dat snap ik. Maar ik heb er met ergernis naar gekeken. En nee, dat heeft niets te maken met het feit dat Feyenoord mijn club is", besluit Van Hanegem.

Opinie: Zijn de woorden van Van Hanegem terecht? Laat het weten in de reacties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties